02 / 05 / 2024

Osmaniye heyelan tehlikesi

Osmaniye heyelan tehlikesi

Osmaniye Kadirli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan heyelanlar sonucunda Kadirli-Andırın kara yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki 50 ev zarar gördü, 10 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.

Osmaniye'de 5 ev heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanağın nedeniyle meydana gelebilecek heyelan riskine karşı 5 ev boşaltıldı.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi! 

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrasında yıkılma tehlikesi olan 3 ev tahliye edildi. 

İzmir Çiğli'de heyelan tehlikesi: Vatandaşlar hasar görmüş evlerde yaşıyor!

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

Rize’de bitişik iki apartman, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi!

Giresun'daki sel felaketinden sonra Rize’de de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Tahliye edilen 2 binanın arkasındaki yamaçta heyelanla meydana gelen derin yarık dikkat çekti.

Şanlıurfa Birecik'te 13 ev boşaltıldı! 

Şanlıufra'da yaşanan heyelan altı gün aradan sonra tekrarlandı. Kısa süre içinde tekrar eden heyelan tehlikesi nedeniyle 13 ev boşaltıldı. 

Osmaniye'de 50 ev hasar gördü, 10 ev boşaltıldı!

Osmaniye Kadirli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan heyelanlar sonucunda Kadirli-Andırın kara yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki 50 ev zarar gördü, 10 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.

Osmaniye'de 5 ev heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanağın nedeniyle meydana gelebilecek heyelan riskine karşı 5 ev boşaltıldı.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nin dönüşüm projesi hazır!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle 'Riskli Alan' ilan edilen 26 bin metrekarelik alan için kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayıyla birlikte uygulamaya geçecek.

Giresun Çanakçı'da heyelan tehlikesi nedeniyle 20 ev boşaltıldı!

Giresun Çanakçı'da yüksek kesimlerde yer alan Düzköy’de karların hızlı bir şekilde erimesi ile birlikte heyelanlar baş gösterdi. Heyelanlar sonrasında 5 ev toprak altında kalırken, heyelan tehlikesini nedeniyle ise 20 ev boşaltıldı.

Gümüşhane Yeşil Yol çalışmaları nedeniyle heyelan tehditi altına!

Bir dönem Rum, Ermeni ve Türklerin bir arada yaşadığı ve Eski Gümüşhane olarak da bilinen tarihi Süleymaniye Mahallesi "Yeşil Yol" çalışmaları nedeniyle heyelan tehlikesi altında.

Osmaniye heyelan tehlikesi Haberi

Osmaniye heyelan tehlikesi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Oruçbey köyünde etkili olan sağanağın ardından bazı bölgelerde heyelan meydana geldi, ağaçlar yola devrildi.

Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, köy merkezi ile Dursun ve Özden mahallelerine ulaşım sağlayan yol trafiğe kapandı. Kadirli-Andırın kara yolunda da heyelanın ardından yaşanan çökme riski nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

AFAD ve İl Özel İdare ekipleri tarafından ilçede yapılan inceleme sonrası heyelan riski nedeniyle 10 ev tahliye edildi. Yetkililer, 50 evde ise sağanak ve toprak kayması nedeniyle hasar meydana geldi.

ZORUNLU MİSAFİRLİK

Oruçbey köyünde ikamet eden Özen Kısaoğlu, sağanak yağış nedeniyle köylerinde heyelan olduğunu söyledi. Kısaoğlu, "Evlerde çatlaklar oluştu. Tedbir amaçlı boşaltılan evler var. Mağdur durumdayız." açıklamasında bulundu.

Yenigün köyünde yaşayan Esabil Üzülmez ise arazisinde oluşan heyelan nedeniyle evini boşaltmak zorunda olduğunu söyledi. Üzülmez, "Yağış sonrası...