29 / 04 / 2024

Rize’de bitişik iki apartman, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi!

Rize’de bitişik iki apartman, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi!

Giresun'daki sel felaketinden sonra Rize’de de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Tahliye edilen 2 binanın arkasındaki yamaçta heyelanla meydana gelen derin yarık dikkat çekti.



Giresun'daki sel felaketinden sonra Rize’de de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Hasarın boyutu da gün ağarınca ortaya çıktı. Dağsu Mahallesi'nde tahliye edilen 2 binanın arkasındaki yamaçta heyelanla meydana gelen derin yarık dikkat çekti.

Milliyet'te yer alan habere göre, dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmurdan sonra dağdan gelen heyelanın tehdit ettiği Dağsu Mahallesi'ndeki bitişik 2 bina tahliye edildi.

Binadaki 10 daireden çıkarılan 30 kişi de geceyi yakınlarının evlerine geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla binaları tehdit eden heyelanın sebep olduğu yamaçtaki derin yarık görüntülendi.

Binanın 3'üncü katına kadar içeri giren heyelan bir tesis ile ahırı da kullanılamaz duruma getirdi. Giriş katların da balçıkla kaplandığı görüldü.

Salarha beldesi yolu üzerinde gece birkaç noktada yaşanan heyelan sonrası ekipler temizlik çalışması yaptı. Heyelanla birlikte elektrik direği ve ağaç sürüklendi. Evlerin altındaki toprak kayması evleri de tehdit etti.

Dün akşam yağmurun şiddetiyle debisi yükselen dereler de yağmurun etkisini kaybetmesi sonrasında normale döndü.

 

Gümüşhane'de heyelan: 2 bina tahliye edildi!


Geri Dön