23 / 05 / 2024

osmaniye osb fabrikaları

osmaniye osb fabrikaları

Gaziantep'te gerçekleştirilen Doğu Afrika Ticaret Köprüsü vesilesiyle Türkiye’ de bulunan Somalili işadamları Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği’ nin (OGİAD) ev sahipliğinde kentteki bazı fabrikaları ziyaret etti...

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Osmaniye'nin 2'inci OSB'sinde çalışmalar hız kesmiyor!

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 100 doluluğa ulaşması sebebiyle başlatılan 2'nci OSB'de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

TMSF'den Osmaniye OSB'de 102.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

TMSF, smaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikayı 102 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkardı. İhale 25 Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), yatırım alanında 2018 planlamasını tamamladı. Yapımı devam eden fabrikalarıyla büyüyen bölgede çalışan sayısı 5 kat artacak.

Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor!

Arsa tahsislerinin devam ettiği Kırıkkale'deki Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'sinde fabrika blokları yükselmeye başladı.

Osmaniye 2. OSB projesine arazi engeli!

Osmaniye'de 223 yerli ve yabancı girişimci arazi engeliyle karşı karşıya kaldı. 5 milyar dolarlık yeni yatırım talebi olan yatırımcılara arazi engeli nedeniyle dönüş yapılamıyor.

İzmir Menemen Plastik İhtisas OSB, bağlantı yolu istiyor!

İzmir Menemen'de parselleri satılan Menemen Plastik İhtisas OSB'de fabrikaların inşaatları sürüyor. Yönetim, OSB'nin ana ulaşım yollarına bağlantısının yetersiz olduğunu belirterek yol talebinde bulundu.

İzmir'deki 11 OSB'nin inşaatına başlanacak!

Organize Sanayi Bölgeleri, İzmir ekonomisine dev bir katkı sunacak. 2017’nin ilk yarısında OSB’lerde devreye girmesi planlanan fabrikaların yatırım tutarı yaklaşık 1.35 milyar TL...

osmaniye osb fabrikaları Haberi

osmaniye osb fabrikaları


Gaziantep'te gerçekleştirilen Doğu Afrika Ticaret Köprüsü vesilesiyle Türkiye’de bulunan Somalili işadamları Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği’nin (OGİAD) ev sahipliğinde kentteki bazı fabrikaları ziyaret etti.


İlk olarak, Gülerset Mobilyaya ait fabrika ve showroomu ziyaret eden heyet daha sonra Bozdoğan Zeytincilik ve Zeytinyağı fabrikasını gezdi. 


Gülerset Mobilya sahibi Mehmet Güler, firma olarak ev mobilyası, genç, yatak, bebek odaları, yemek takımı ve hazır mutfak olmak üzere her türlü özel siparişlerin üretimini yaptıklarını belirterek, “Şu anda Türkiye’nin her yerine ürünlerimizi gönderiyoruz. Bundan sonraki süreçte yurt dışına açılım için OGİAD ve TUSKON ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.


Somalili İşadamı Nur Moalim Ali ise ülkesinde mobilya üretiminin çok az olduğunu, ürünlerin özellikle Çin’den geldiğini ve kalitesiz olduğunu belirterek, “Bu fabrikanın benzerini Somali’ye kurmayı planlıyorum. Bunun içinde Mehmet Güler...