07 / 05 / 2024

Osmanlı konağı restore edildi

Osmanlı konağı restore edildi

Osmanlı dönemine ait birçok cami, köprü, han, hamam, kütüphane ve medrese gibi eserlerin günümüze ulaştığı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya bir Osmanlı eseri daha kazandırıldı.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Akseki'deki Zilalcı Konağı restore ediliyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1900'de yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zilalcı Konağı restore ediliyor.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

Tarihi Zaza Konağı restore ediliyor!

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

Kayseri Kocasinan'daki Jandarma Konağı restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı’nI restore ediyor.

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'da 125 yıllık tarihe sahip Ekrem İspir Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi konağın restorasyonu için Kaymakamlık tarafından proje hazırlandı. 

Sivas Muammer Kangal Konağı restore edildi!

Sivas'taki geleneksel Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Muammer Kangal Konağı, Sivas Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla restore edildi.

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

Osmanlı konağı restore edildi Haberi

Osmanlı konağı restore edildi


Osmanlı dönemine ait birçok cami, köprü, han, hamam, kütüphane ve medrese gibi eserlerin günümüze ulaştığı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya bir Osmanlı eseri daha kazandırıldı. Osmanlı dönemine ait birçok cami, köprü, han, hamam, kütüphane ve medrese gibi eserlerin günümüze ulaştığı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya bir Osmanlı eseri daha kazandırıldı. Kentteki nadir Osmanlı konaklarından biri olan Kovaçi semtindeki ''Sabur'un Evi'' (Saburina Kuça), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, düzenlenen törenle yeniden açıldı.örene katılan Saraybosna'nın Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacifeyzoviç, burada yaptığı açıklamada, tarihi evi restore etme fikrinin iki yıl önce ortaya çıktığını, proje kapsamında önce evin iç tadilatını tamamladıklarını, önümüzdeki günlerde de bahçe düzenlemesinin yapılacağını söyledi.


Hacifeyzoviç, evin orjinaline uygun restore edildiğini belirterek, önümüzdeki günlerde turistlerin ziyaretine de açılacağını ifade etti. Restorasyon çalışmaları...