08 / 05 / 2024

Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet

Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet

Bursa’da yer altı tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılması için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet’in komutanlarından Beyazıt Paşa’nın 1400’lü yıllarda yaptırdığı medresenin rekonstrüksiyon çalışmalarını da başlattı

Padişah Gayrimenkul Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Padişah Gayrimenkul Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Hakim Murat tarafından kuruldu.

İstanbul'daki son Osmanlı ahşap evi satılıyor!

İstanbul Rumeli Hisarı'nda bulunan son Osmanlı ahşap evi 17 milyon 900 bin liraya satılığa çıktı.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Osmanlı Ahşap’tan uzun ömürlü yapılar!

Edremit’te kişiye özel tasarımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin memnuniyetine odaklanan Osmanlı Ahşap, alışılmışın dışında, şık ve ihtiyaca yanıt veren yaşam alanları inşa ediyor

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Filyos Limanı Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçmesi planlanan Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldı." dedi.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Adnan Oktar'ın Pembeköşkü'ne el konuldu!

Şantaj çetesi kurmakla suçlanan Adnan Oktar'ın mal varlığına el konuldu. Oktar'ın Kandilli'deki saray yavrusu evinde padişah tahtları bulunuyor.

Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet Haberi

Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte Yeşil semti Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan Beyazıt Paşa Medresesi alanında incelemelerde bulundu. İncelemede Başkan Altepe’ye, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas tarafından konuya ilişkin bilgiler verildi.


Beyazıt Paşa’nın Çelebi Mehmet Han’ın en önemli komutanlarından biri olduğunu belirten Başkan Altepe, 1400’lü yıllarda yapılan ve 650 metrekare alana kurulan medresenin yeniden yapım çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Projesi tamamlanan ve ihalesi gerçekleştirilen rekonstrüksiyonun 1 yıl içerisinde sonuçlanacağını ve Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeniden eski ihtişamına kavuşacağını söyleyen Başkan Altepe, “Medresenin üzeri daha önce evlerle kaplıydı, 5 adet bina vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu binaları kamulaştırdık. Yaklaşık 5 parselde 50’ye yakın hissedarla sürdürdüğümüz görüşmeleri olumlu sonuçlandırdık. Artık bu 650 metrekarelik alan Büyükşehir Belediyemizin mülkiyetine geçti....