16 / 05 / 2024

osmanlı revakları onarılıyor

osmanlı revakları onarılıyor

Harem-i Şerifi genişletme çalışmalarında Kabe'nin çevresinden sökülen Osmanlı revakları, Türkiye'den gelen uzmanlar ve işçiler tarafından aslına uygun şekilde onarılıyor. Revaklar, 40 milyar liralık genişletme projesi kapsamında 2012'de sökülmüştü..

Bahçelievler'de hasar alan bina onarılıyor!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hasar alan bina belediye ekipleri tarafından onarılıyor. 

Şehit babasının evi jandarmanın destekleriyle onarılıyor!

Malatya'da, şehit babasının depremde hasar gören evi, İl Jandarma Komutanlığının destekleriyle onarılıyor.

Depremde hasar gören Zagreb Katedrali onarılıyor!

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bulunan Zagreb Katedralindeki 22 Mart'ta yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremde hasarlanmıştı. Katedral onarılıyor...

İngiliz casus Arabistanlı Lawrence’ın evi 20 milyon TL'ye satılıyor! 

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Manisa'da depremde zarar gören kamu kurumları onarılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, depremle sarsılan Akhisar ve Kırkağaç’ta, zarar gören kamu kurumlarını onarıyor.

Atom bombasının simgesi olan bina 75 yıldır onarılmıyor! 

Japonya’nın Hiroşima şehrindeki üç katlı tuğla bina 1945 yılından bu zamana harabe olarak duruyor. UNESCO Dünya Mirası listesindeki bina 75 yıldır onarılmıyor. 

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

TBMM binası GYODER'in desteği ile onarılıyor!

TBMM Başkanlığı tarafından TBMM binasının onarım giderleri ile ilgili yapılan açıklamaya göre, onarım Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) desteği, Mecliste grubu bulunan partilerin mutabakatıyla yapılıyor..

Balıkesir'in yolları onarılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri kar ve yağmur yağışları nedeniyle bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Karesi ve Altıeylül ilçelerinde çalışmalarını tamamlayan ekipler Edremit’te çalışmalarını sürdürmeye başladı.

İskenderun'daki 25 okul onarılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Hatay genelinde oluşan fırtına nedeniyle zarar gören yerlerde bakım onarım çalışmasını sürdürüyor.

Sinop Güzelkent'te yollar onarılıyor!

Türkeli'ne bağlı Güzelkent köyünün bozuk yolları muhtarlık, özel idare ve kooperatif işbirliği ile onarımı için çalışmalar başladı.

Manisa Kula'nın yolları onarılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Güvercinlik ve Burgaz mahallelerindeki asfalt yolların bakım ve onarımı yapılarak kış mevsimine hazırlanıyor.

Manisa Köprübaşı'nın yolları onarılıyor!

İl genelinde başlattığı çalışmalarla vatandaşların yüzünü güldüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, asfalt hamlesinin yanı sıra yol bakım ve onarım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

osmanlı revakları onarılıyor Haberi

osmanlı revakları onarılıyor

Harem-i Şerifi genişletme çalışmaları kapsamında Kabe'nin çevresinden sökülen Osmanlı revakları, Türkiye'den gelen uzmanlar ve işçiler tarafından aslına uygun şekilde onarılıyor. Arafat yolu üzerindeki bir şantiyede bakıma alınan tarihî eserler, proje bittiğinde söküldükleri yerlere yeniden monte edilecek. Osmanlı padişahı Sultan II. Selim tarafından yapımına başlanan ve oğlu III. Murad döneminde tamamlanan revaklar, yaklaşık 450 yıldan beri hacıları bölgenin sıcağından koruyor. Tavaf alanının belirlenmesi vazifesi de gören revakların büyük bölümü, 40 milyar liralık genişletme projesi kapsamında 2012'de yerlerinden...