26 / 11 / 2024

Osmanlı Sabunhane binası nerede yapılacak

Osmanlı Sabunhane binası nerede yapılacak

Kilis'te, Osmanlı döneminde üretim yapan sabunhane restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Tarihi sabunhanenin turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 milyon 100 lira bütçe ayrıldı.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Kilis Valisi Recep Soytürk hastane inşaatını inceledi! 

Kilis Valisi Recep Soytürk yeni hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Vali Sotürk, Oylum Höyük ve müze olarak dizayn edilecek Tarihi Sabunhane binasında incelemelerde bulundu. 

Bosna'daki Osmanlı konsolosluk binası onarılmayı bekliyor!

Bosna Hersek'te Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılan Brcko şehrindeki tarihi bina, restore edilmek için yerel yönetimin onayını bekliyor.

İzmir Torbalı Belediyesi’ne yeni hizmet binası!

İzmir Torbalı Belediyesi’nce ihaleye çıkarılan, hem Osmanlı hem de modern Türk mimarisi ile dikkat çeken yeni hizmet binası projesi tanıtıldı.

Etiyopya'daki Osmanlı konsolosluğu binası yenilendi!

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Güney Afrika'daki Osmanlı Kriket Kulübü binası açıldı!

Güney Afrika'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) tadilatı yapılan Osmanlı Kriket Kulübünün hizmet binası açıldı.

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

Süleymaniye Külliyesi'nin Tabhane binası restore ediliyor!

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1550-1557 yılları arasında Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Külliyesi'nin önemli yapılarından, Darüşşifa'nın hastanesi olarak kullanılan Tabhane binası restore ediliyor.

Darıca’daki eski itfaiye binası restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona geldi.

Kocaeli eski itfaiye binası restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona gelindi. İtfaiye binası kültürel amaçlı olarak hizmet verecek.

Kilis Osmanlı Sabunhane binası restore edilecek!

Kilis'te, Osmanlı döneminde üretim yapan sabunhane restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Tarihi sabunhanenin turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 milyon 100 lira bütçe ayrıldı.

Yozgat yeni valilik binasının inşaatı ne zaman bitecek?

Yozgat’ta geçen yıl yapımına başlanılan, Osmanlı-Selçuklu mimari tarzındaki hükümet konağı binasının inşaatı hızla devam ediyor. Vali Yazıcı, bina inşaatının devam ettiğini, yüklenici firmanın binayı zamanından önce teslim edebileceğini kaydetti.

Osmanlı Sabunhane binası nerede yapılacak Haberi

Osmanlı Sabunhane binası nerede yapılacak

Kilis'te, Osmanlı döneminde üretim yapan sabunhane restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Haki Efendi Sokak'ta bulunan ve kalaycılar masmanası (fabrikası) olarak da bilinen tarihi sabunhanenin turizme kazandırılması için  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 milyon 100 lira bütçe ayrıldı.İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi sabunhanenin 1860 yılında yapıldığını söyledi. Bin 50 metrekare alanda kurulu, 2 katlı ve her katı 650 metrekareden oluşan sabunhanede üretilen sabunların  Anadolu 'ya gönderildiğini belirten Aldemir, günümüze kadar ayakta kalan binanın turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Çalışmalar tamamlandığında binanın "Sabunhane Müzesi" olarak hizmete gireceğini vurgulayan Aldemir, "Giriş katı asli fonksiyonuna uygun olarak restore edilecek binanın birinci katı çok amaçlı kültür merkezi olarak kullanılacak" dedi. "Burası zamanında önemli...