04 / 05 / 2024

Osmanlı Saray Kadayıfı açıldımı

Osmanlı Saray Kadayıfı açıldımı

Eser Turan ve Gürhan Kasap, 2 arkadaş 2 ortak olarak Alibeyköy'de yeni bir yer açtı. Osmanlı Saray Kadayıfı ismini taşıyan mekanda, Gürhan mutfakta kadayıfları pişirirken, Eser, gelen misafirlere sunum yapıyor.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Saray Belediyesi 14 arsa satacak! Tekirdağ'da arsa fırsatını kaçırmayın!

Tekirdağ İli Saray Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Safaalan'da yer alan 14 arsayı satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 450 metrekare ile 536,62 metrekare arasında değişiyor.

Tekirdağ Saray'da arsa sahibi olma fırsatı! Belediye 14 arsayı satıyor! 

Tekirdağ Saray Belediye Başkanlığı, Tekirdağ ili, Saray ilçesi, Safaalan Mahallesi'nde yer alan 14 arsayı satıyor. Peki Tekirdağ Saray'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte o ihale ile ilgili detaylar...

Green Life Tekirdağ Saray'da 2. Etap satışları başladı! 165 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Green Life Tekirdağ Saray'da 2. Etap satışları resmen başladı. Projede 200 metrekarelik arsa sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

Saray Belediyesinden büyük fırsat! Tekirdağ'da KDV'den muaf tam 14 arsa satacak!

Tekirdağ İli Saray Belediye Başkanlığı, Safaalan'da yer alan 14 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 5 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ’den Konya Sarayönü'nde 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!  

TOKİ Konya Sarayönü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Sarayönü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Sarayönü'nde  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Sarayönü sosyal konut projesi... 

Tekirdağ Saray Belediyesi 14 arsa satıyor! 208 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Tekirdağ İli Saray Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Saray ilçesi, Küçükyoncalı, Osmanlı ve Sofular Mahallesi'nde yer alan 14 adet arsayı satışa çıkardı. 

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Alaattin Kadayıfçıoğlu Çeşme'de iki ev kiraladı!

Ailesine çok düşkün olan genç iş insanı Alaattin Kadayıfçıoğlu, Çeşme'de ailesi ve sevgilisi Zehra Çilingiroğlu için iki ayrı ev kiraladı...

Feriye Sarayı halka açıldı!

Osmanlı döneminde saray halkının deniz ulaşımı için kullanılan Feriye Sarayı bir tadilat işleminden geçirilerek halka açık bir hale getirildi. Feriye Sarayı’nın işletmesini devralan GO Proje Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Özdemir, 10 milyon liralık yatırımla Feriye Sarayı'nı yeniledi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Osmanlı Saray Kadayıfı açıldımı Haberi

Osmanlı Saray Kadayıfı açıldımı

Kadayıf bizim millet olarak çok sevdiğimiz ve tükettiğimiz bir tatlı. Ülkenin neresine giderseniz gidin farklı bir pişirme tekniğiyle hazırlanan kadayıfı bulabilirsiniz. Diyarbakır'da burması yapılır, Karadeniz'de teli, Hatay'da ise künefesi meşhurdur. İstanbul'da tüm bu yörelerin kadayıflarını yapan sayısız mekân var. Geçtiğimiz günlerde Eyüp Alibeyköy'de yepyeni bir kadayıf dükkânı açıldı. Bu yer, diğerlerinden biraz farklı. Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi olan saray kadayıfını yeni formuyla sunan Osmanlı Saray Kadayıfı, açıldığı günden bu yana halk tarafından yoğun ilgi gördü.


BALIKÇIDAN KADAYIFÇIYA UZANAN SÜREÇ


Eser Turan ve Gürhan Kasap'ın mekân açma hikâyesi oldukça ilginç. Eskiden balıkçı olan Kasap'ın dükkânını kebapçıya çevirmesiyle başlamış serüven. Burada aylarca ustayı izleyerek kadayıf yapmayı öğrenen Kasap, mekânını kapattıktan sonra özel davetlerde arkadaşlarına kadayıf hazırlamaya başlamış. Ramazan'da uzun ve meşhur iftar sofralarında yaklaşık...