Osmanlı Saray Kadayıfı açıldımı Haberi
Kadayıf bizim millet olarak çok sevdiğimiz ve tükettiğimiz bir tatlı. Ülkenin neresine giderseniz gidin farklı bir pişirme tekniğiyle hazırlanan kadayıfı bulabilirsiniz. Diyarbakır'da burması yapılır, Karadeniz'de teli, Hatay'da ise künefesi meşhurdur. İstanbul'da tüm bu yörelerin kadayıflarını yapan sayısız mekân var. Geçtiğimiz günlerde Eyüp Alibeyköy'de yepyeni bir kadayıf dükkânı açıldı. Bu yer, diğerlerinden biraz farklı. Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi olan saray kadayıfını yeni formuyla sunan Osmanlı Saray Kadayıfı, açıldığı günden bu yana halk tarafından yoğun ilgi gördü.
BALIKÇIDAN KADAYIFÇIYA UZANAN SÜREÇ
Eser Turan ve Gürhan Kasap'ın mekân açma hikâyesi oldukça ilginç. Eskiden balıkçı olan Kasap'ın dükkânını kebapçıya çevirmesiyle başlamış serüven. Burada aylarca ustayı izleyerek kadayıf yapmayı öğrenen Kasap, mekânını kapattıktan sonra özel davetlerde arkadaşlarına kadayıf hazırlamaya başlamış. Ramazan'da uzun ve meşhur iftar sofralarında yaklaşık...