26 / 05 / 2024

Osmanlı tapusu ve yönetmelikler

Osmanlı tapusu ve yönetmelikler

Osmanlı tapusu, Kadastro Kanunu'nda nasıl ifade ediliyor? Elimde Osmanlı tapusu var Kadastro Kanunu'ndan nasıl yararlanırım? Osmanlı tapusu için Kadastro Kanunu ne diyor? diye soranlara cevaplar bu haberde...

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, arazi tapusu olan kişileri uyardı. İşte arazi tapusuna sahip olanları ilgilendiren detaylar!

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Osman Can Durmuş tarafından kuruldu.

Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmaları gerektiğini merak ediyor. Peki, Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Osmanlı Sanayi Ürünleri Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe Şubesi açıldı!

Osmanlı Sanayi Ürünleri Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe Şubesi 250 bin TL bedelle Mehmet Haluk Özmen tarafından açıldı.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Kayseri'de 5 cami tapusu ve 4 villa arsası takası!

Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait 5 caminin tapusuna karşılık Yamula Barajı'na nazır 100 bin metrekarelik 4 villa arsası verecek...

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Rus ve Çinliler Maraş tapusu peşinde!

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

Maraş'ın tapusu KKTC ve Ankara'da!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ankara'nın elinde Maraş'a ait tapu var. Yeniden yerleşime açılacak olan Maraş'ın Osmanlı vakıflarına ait olduğu uzmanlarca tescillendi. 

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Osmanlı tapusu ve yönetmelikler Haberi

Osmanlı tapusu ve yönetmelikler

Osmanlı tapusu için Kadastro Kanunu ne diyor?


Elinde Osmanlı tapusu bulunanlar, 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun dördüncü bölümüne bakabilirler. 


İşte Kadastro Kanunu'ndan o bölüm;


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM     

                            

                  Mülkiyet Hakkının Tespitine İlişkin Esaslar                   

                                                                                

    Tapuda kayıtlı taşınmaz malların tespiti:                              ...