01 / 05 / 2024

Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı

Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı İzmit Kozluk'ta Film Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı yapılmak üzere üst hakkı tesisi ihalesi yaptıracak. İhale 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

Molla Yegan Kültür Merkezi Yıldırım'a değer katacak!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa edecek.

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Bursa Molla Yegan'da kültür merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı âlimlerinden Molla Yegân’ın adını taşıyan Molla Yegân Medresesi’nin olduğu bölgeye kültür merkezi inşa edecek

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Tahir Ağa Kültür Merkezi Mudanya'da Ara Güler’in sergisiyle hizmete açıldı!

Restorasyon çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlenen Tahir Ağa Kültür Merkezi, Bursa Mudanya 'da Ara Güler ’in ‘Şehir, Deniz ve İnsan’ temalı fotoğraf sergisiyle hizmete açıldı.

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi oldu!

Tahir Ağa Kültür Merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.Kültür merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Arap turistlerin kültür turlarına ilgisi arttı!

Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Muallimzade Hamamı 5 asır sonra kapılarını kültür merkezi olarak açtı!

Osmanlı döneminde hamam olarak kullanılan Muallimzade Hamamı, Davutkadı Kültür Merkezi olarak yeni yüzüyle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Recep Altepe, Muallimzade Hamamı’nın 1500’lü yıllarda yaptırıldığını belitti...

İzmit 'te Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı İzmit Kozluk'ta Film Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı yapılmak üzere üst hakkı tesisi ihalesi yaptıracak. İhale 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

Namlı Osmanlı Konağı, kültür turlarına ev sahipliği yapıyor!

Butik otel konseptinde hizmet verdiklerini belirten Namlı Osmanlı Konağı Genel Müdürü Büal Ayvaz, son dönemde bölgenin turistik açıdan önem kazandığını ve otel olarak kültür turlarına ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Kocaeli'de kültür sanat parkı inşaat yapım işi ihalesi!

Kocaeli İzmit İlçesi Kozluk Mahallesinde Film- TV Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı inşaatı yapım işi ihalesi kapalı teklif usulüyle 27 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşecek...

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu!

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen iftara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda yaptığı konuşmada Osmanlı coğrafyasının Eskişehir'de temsil edildiğini ifade etti...

Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı Haberi

Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı


İzmit Kozluk'ta Film Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı yapılmak üzere üst hakkı tesisi ihalesi yaptırılacak. Yıllık üst hakkı bedelinin 733 bin 200 lira olarak belirlendiği ihale 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.


İlanı detaylı görüntülemek için