19 / 05 / 2024

Ostim binaları yenileniyor

Ostim binaları yenileniyor

Yaklaşık 6 bin işletmenin faaliyet gösterdiği Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTİM'deki yapıların tamamı, birkaç yıl içinde tamamen yenilenecek.

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşmesi amacıyla hayata geçirdiği İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvuruda bulundu. 

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 150 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşümü için başlattığı İstanbul Yenileniyor kampanyasına kent genelinde 150 bin kişi başvurdu. 

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Mersin'in muhtarlık binaları çağdaş mimariyle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan tüm muhtarlık binalarını yeniliyor. Yeni binalar çağdaş mimariyle yeniden inşa edilecek.

Buca'daki muhtarlık binaları yenileniyor!

İzmir Buca Belediyesi, vatandaşlardan daha iyi hizmet alabilmek için şehirde bulunan bütün muhtarlık binalarını yenilemek için çalışmalara başladı.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor!

Binaların dönüşümünü aynı zamanda bir deprem dönüşümü, afet dönüşümü olarak gördüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor" dedi.

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun olarak yenileceğini açıkladı.

Çambaşı Yaylası'ndaki binalar yenileniyor!

Ordu'nun önemli turistik alanlarından olan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, Dış Cephe İyileştirme Projesi kapsamında binalara ahşap giydirme uygulanıyor...

Katar işbirliğiyle Süleymaniye yenileniyor! 

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Yıldırım'daki tarihi binalar yenileniyor!

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

Tarihi Erzurum evleri restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor. Kültür Yolu Projesi kapsamında 22 parselde yer alan 17 tarihi evin mimari dokusu korunarak taş binalar yenileniyor. 

Bursa Osmangazi'de muhtarlık binaları yenileniyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından Selimiye ve İntizam mahallelerine yaptırılan modern muhtarlık binaları törenle hizmete açıldı.

Ostim binaları yenileniyor Haberi

Ostim binaları yenileniyor

Yaklaşık 6 bin işletmenin faaliyet  gösterdiği Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTİM'deki yapıların tamamı, birkaç yıl içinde tamamen yenilenecek.  OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca onaylanan projeye geçen yıl başlandı. Bugüne kadar 102 binada yenileme çalışması yapılan proje kapsamında bütün binaların yerden yüksekliği 9,5 metre olacak, binaların kapalı alanları 3 katma kadar artacak. Binaların çatılarına güneş panellerinin kurulması ve inşa aşamasında enerji verimliliğine duyarlı yapı malzemelerinin kullanılması zorunlu olacak.  Böylece temelleri 1967'de atılan ve 1977'de ilk atölyelerin faaliyet göstermeye başladığı OSTİM'de özellikle eski binalar modern ve çevreci bir görünüme kavuşacak.  İmar planının ayrıntıları hakkında bilgi veren OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, bölgedeki sanayicilerin zaman içinde yer taleplerinin arttığını söyledi. OSTİM'in kendisini yenilemesi anlayışıyla...