17 / 05 / 2024

OSTİM dömüşüm

OSTİM dömüşüm

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

6 bin 500 işletmeye danışmanlık yapılıyor. Sanayici dijital dönüşümle kazanıyor!

Ankara'da OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 15 firma, Dijital Dönüşüm Ofisi'nin çalışmaları sayesinde verimliliklerini artırdı. Firmalar, üretimde zaman, verimlilik ve performans gibi tüm aşamaları hızlı şekilde takip edilebiliyor.

Ankara Kahramankazan'a 106 fabrika kurulacak!

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, ORSİAD Üyeleri Küçük Sanayi Yapı Kooperatifinin Kahramankazan'da aldığı 500 dönümlük araziye 106 fabrika kurulacağını müjdeledi.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın "Kırgızistan'da kurulacak pilot OSB için inşaat ve yönetimden, bu konuda gerekli mevzuatın hazırlanmasına kadar pek çok konuda danışmanlık desteği vereceğiz." dedi.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, "Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı ile bu ülkede pilot OSB kurulmasına yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzaladık" dedi...

OSTİM teknik üniversite kuracak!

Türkiye’nin sanayici ve girişimci üssü olan OSTİM, teknik üniversite kuruyor. OSTİM Teknik Üniversitesi, ‘Üretim Reform Paket’ ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

OSTİM Teknopark'ın ilk etabı 2017 sonunda tamam!

Türkiye'nin temiz teknoloji alanındaki tek tematik teknoparkı olma özelliğini taşıyan OSTİM Teknopark'ın ilk etabı 2017 sonunda tamamlanacak. Bu etaplarda 100 firmaya yer verilecek.

Demax Gayrimenkul, Eskidji ile ilerliyor!

Ankara OSTİM’de 2 yıldır faaliyet gösteren , DEMAX Emlak Borsası , 10 yıldan uzun süredir gayrimenkul piyasasında hizmet veren tecrübeli kadrosuyla kurumsallaşma yolunda ESKIDJI markası ile ilerlemeye karar verdi.

Ankara OSTİM OSB'deki eski binalar yenilenecek!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Şu anda yeni binalar, temiz üretim yapan, kendi enerjisini üreten bir tarzda inşa ediliyor. Eski binalar da uzun vadede bu konseptle yenilenecek. " dedi.

Spor alanları yapan devlet sanayiciye de altyapı hazırlamalı!

Hükümetin üretimi ve sanayiciyi destekleyecek bir yol bulması gerektiğini kaydeden OSTİM Başkanı Orhan Aydın, spor alanları için gerekli yatırımları yapan devletin sanayiciye de altyapı hazırlaması gerektiğini söyledi

Ankara OSTİM'de 102 bina yepyeni bir görünüme kavuşacak!

OSTİM'de birçoğu ömrünü tamamlamış üretim alanları çevreci anlayışla yenileniyor. Revizyon imar Planı çerçevesinde başlayan uygulamada, bugüne kadar 102 binayı yepyeni bir görünüme ve verimli bir kullanım alanına kavuşturma çalışmaları devam ediyor.

OSTİM'de 6 bin bina yenilenecek!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTİM'de ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin bina çevreci anlayışla yenilenecek. Kapalı alanları 3 katına kadar artacak binaların çatılarında güneş panelleri kurulacak.

Ostim'deki binaların tamamı yenilecek!

Yaklaşık 6 bin işletmenin faaliyet gösterdiği Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTİM'deki yapıların tamamı, birkaç yıl içinde tamamen yenilenecek.

OSTİM'de çevreci dönüşüm başlıyor!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM dömüşüm Haberi

OSTİM dömüşüm

102 binada yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü OSTİM'de eski binaların modern ve çevreci bir görünüme kavuşması amacıyla Revizyon İmar Planı hazırlandı. Plan çerçevesinde sayıları 2-3 bini bulan eski binalar dahil bütün yapıların yerden yüksekliği 9,5 metre olacak. Böylece binaların kapalı kullanım alanı herhangi bir alan genişlemesi gerekmeksizin 3 katına kadar artacak.


KULLANIM ALANLARI ÜÇE KATLANACAK

“OSTİM'in uluslararası bir marka olarak kötü görünme gibi bir lüksü yok” OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, firma sahiplerini ikna ederek projeyi ilerletmeyi amaçladıklarını söyledi. Arıcı, “Bölgedeki binaların yüzde 60-70'i yenilendiğinde bu durum diğerlerini de etkileyecektir. Firmalarının kullandıkları alan 3'e katlanacak. Çatılara konulacak güneş panelleri ile aylık bin 500-2 bin lira enerji tasarrufu sağlanacak. Bu tasarruf sayesinde firmalar, yaptığı yatırımı 5-6 yıl içinde amorti edebilecekler” dedi. Arıcı, inşa...