05 / 05 / 2024

ostim osb kuracak

ostim osb kuracak

OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSTİM OSB) ile Kırgızistan JIA İş Adamları Derneği arasında, Kırgızistan'da kurulması planlanan OSB'lerin geliştirilmesi ve işletilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Ostim Yatırım 3 gayrimenkulünü 46.3 milyon TL'ye sattı!

Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş.'nin Ostim OSB Mahallesi'nde bulunan 3 adet gayrimenkulü 46 milyon 296 bin 296,30 TL karşılığında İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı İktisadi İşletmesi'ne satıldı...

Gebze Özbekistan’a ikinci OSB’yi kuracak!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), OSB yatırımlarını hızlandırdı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 5 milyon metrekare alana sanayi bölgesi kuran GOSB, 150 milyon dolara mal olacak yatırımın ilk etabı tamamladı.

Gürallar Burdur 2'nci OSB’de fabrika kuracak!

Gürallar Gurubu, Burdur’da yatırım için çalışmalara başladı. Burdur OSB’de 112 dönüm arsa tahsisi için başvuruda bulunan firma, fabrika kurulması için arsa tahsis etti.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın "Kırgızistan'da kurulacak pilot OSB için inşaat ve yönetimden, bu konuda gerekli mevzuatın hazırlanmasına kadar pek çok konuda danışmanlık desteği vereceğiz." dedi.

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, "Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı ile bu ülkede pilot OSB kurulmasına yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzaladık" dedi...

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa OSB'de 10 fabrika kuracak!

SİAD, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kuracak. SİAD ve Şanlıurfa OSB Müdürlüğü arasında arsa tahsis protokolünü imzalandı.

300 OSB'ye 300 teknik kolej geliyor!

"OSB'ler içinde teknik kolejler kuracak ve yaygınlaştıracağız" diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Amacımız yaklaşık 300 OSB içinde en az 300 teknik kolej kurmak." şeklinde konuştu.

Seyidoğlu Hadımköy OSB'de fabrika kuracak!

Seyidoğlu Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 milyon TL'ye yeni bir fabrika kuracak. Tesisle 150 yeni istihdam sağlanacak.

Çetin Civata, beşinci fabrikasını Yalova OSB’de kuracak!

Tecde Grup bünyesinde faaliyet gösteren Çetin Civata, beşinci fabrikasını Osman Gazi Köprüsü açıldıktan sonra Yalova OSB’de kurma kararı aldı.

Nijerya’ya Türk OSB’si geliyor!

MÜSİAD, FETÖ’nün Afrika’daki üssü Nijerya’da Türk OSB’si kuracak. Projenin başındaki Hüseyin Öztunç, “Ülkede FETÖ’nün etkinliğini bitirip, işadamlarımıza yatırım ortamı hazırlayacağız” dedi.

İstanbul Sanayi Odası, İran'da OSB kuracak!

İstanbul Sanayi Odası’nın 10 milyar dolar değerinde olması öngörülen yatırımıyla, 500 hektarlık alana İran’ın ilk yabancı organize sanayi bölgesi kurulacak

Ankara OSTİM OSB'deki eski binalar yenilenecek!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Şu anda yeni binalar, temiz üretim yapan, kendi enerjisini üreten bir tarzda inşa ediliyor. Eski binalar da uzun vadede bu konseptle yenilenecek. " dedi.

ostim osb kuracak Haberi

ostim osb kuracak

OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSTİM OSB) ile Kırgızistan JIA İş Adamları Derneği arasında, Kırgızistan'da kurulması planlanan OSB'lerin geliştirilmesi ve işletilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.  


OSTİM'den yapılan açıklamaya göre, protokol özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşan OSB'lerin planlanması, tecrübe paylaşımı, inşaatı ve işletimi ile kurulacak bölgenin gelişimi konusunda ortaklıklar yapılmasını içeriyor.  


İmza töreninde konuşan OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, Kırgızistan'ın Türk iş dünyası için önemli bir merkez olduğunu belirtti.  


'Kırgızistan'ı da haritamıza eklemeyi hedefliyoruz'


OSTİM olarak farklı coğrafyalarda OSB'lerin kurulması ve bölgesel kalkınma ile ilgili olarak çaba sarf ettiklerini kaydeden Aydın, "Kırgızistan'ı da haritamıza eklemeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.  


JIA Yönetim Kurulu Üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu da Kırgızistan'ın, Rusya, Kazakistan ve Beyaz Rusya'nın kurduğu Gümrük Birliği ülkeleri arasına girdiğine...