01 / 05 / 2024

ostim yenileme

ostim yenileme

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTIM'de birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de binalar çevreci anlayışla yenilenecek!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

İnşaat ruhsatı yenileme fiyatları!

İnşaat ruhsatı alındıktan sonra yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıl olarak belirleniyor. Bu süre zarfında inşaata başlanılmadığı takdirde inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme fiyatları ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına belli bir süre içerisinde başlanılıp, bitirilmesi gerekiyor. Belirlenen sürede inşaat bitmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri devam ediyor!

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri devam ediyor. Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahalleleri'ndeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

İnşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2014!

İmar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni için verilen belgeye inşaat ruhsatı deniyor. İnşaat ruhsatı alınmış yapı beş yıl içinde bitirilmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte, inşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2014!

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi ihale aşamasında!

Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım ve Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin de ihale aşamasında olduğunu ifade etti.

TOKİ ile Sincan Belediyesi arasında kentsel yenileme protokolü imzalandı!

TOKİ ve Sincan Belediyesi arasında, “Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde” toplam 5 milyon 265 bin metrekare alanda Kentsel Yenileme çalışması yürütülmesi ve 11 bin 518 konut yapılmasına ilişkin protokol imzalandı..

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.Çanakkale Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu "Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi" ulusal proje yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 37 proje katıldı.

Kira kontratı yenileme süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında genellikle 1 yıllık süreli olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki kontrat ne zaman ve nasıl yenilenir? İşte kira kontratı yenileme süresi..

Çanakkale Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çanakkale Belediyesi Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın sonucu belli oldu. Sonuçlar Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de ilan edildi...

Sincan'da kentsel yenileme çalışmaları sürüyor!

Başkent Ankara Sincan'da kentsel yenileme çalışmaları sürüyor. Sincan'ın Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahalleleri'ndeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri yapılıyor.

İBB, Şile'deki köy mülklerini yenileme işini 18 Kasım'da ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Şile'de yer alan köy mülklerini 18 Kasım 2014 tarihinde 11.30 'da yenileyecek. Köy mülkleri yenileme süresi 210 gün olarak belirlendi.

Ankara Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri başladı!

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri ile görüşmeleri başladı. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de yapılıyor.

Ankara Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri başladı!

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri ile görüşmeler başladı. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı, imar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de yapılıyor...

ostim yenileme Haberi

ostim yenileme

Bünyesinde yaklaşık 6 bin işletmenin faaliyet gösterdiği Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTÎM'deki yapıların tamamı, birkaç yıl içinde çevreye duyarlı bir anlayışla tamamen yenilenecek. "OSTÎM'in uluslararası bir marka olarak kötü görünme gibi bir lüksü yok" diyen Bölge Müdürü Adem Arıcı, firma salüplerini ikna ederek projeyi ilerletmeyi amaçladıklarını söyledi. Remelleri 1967'de atılan ve 1977'de ilk atölyelerin faaliyet göstermeye başladığı OSTÎM'de özellikle eski binaların modern ve çevreci bir görünüme kavuşması için Revizyon İmar Planı hazırlandı. Geçen yıl başlatılan ve bugün itibarıyla 102 binada yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü proje, birkaç yıl içerisinde tüm OSTÎM'i kapsayacak. Plan çerçevesinde başta sayıları 2-3 bini bulan eski binalar olmak üzere bütün yapıların yerden yüksekliği 9,5 metre olacak. 


Böylece binaların kapalı kullanım alanı herhangi bir alan genişlemesi gerekmeksizin...