01 / 05 / 2024

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

İSKİ açıkladı! İstanbul'un barajlarının son doluluk oranları belli oldu

İstanbul'da yağışların etkili olmasından sonra  barajlardaki doluluk oranlarında artışın devam ettği kaydedildi. Açıklanan İSKİ verilerine göre; İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı 14 gün içinde yüzde 17.08’den yüzde 25.44’e çıktığı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,40 olması piyasayı rahatlatır!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, konut kredisi faiz oranlarının değişkenlik göstermekle birlikte hala yüksek düzeylerde seyrettiğini belirtti. Şahin, faiz oranının aylık yüzde 0,40 ve altında olmasının ise piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Faiz oranlarının yükselmesi inşaat sektörüne zarar verir!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, faiz oranlarının yükselmesinin, konut ve inşaat sektörlerine, buna bağlı olarak da hazır beton ve inşaat malzemeleri sektörlerine zarar vereceğini söyledi.

ECB faiz oranlarını değiştirmedi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentisi doğrultusunda faiz oranlarını değiştirmedi. ECB'den yapılan açıklamada, yönetim konseyinin bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı belirtildi.

İHK Holding otel sayısını 30'a çıkaracak!

Turizm, iletişim, enerji ve danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren İHK Holding, turizm ve enerjide yeııi yatırmdara soyundu. Holding, Molton Hotels markasıyla işlettiği otel sayısını 2017'de sekizden 30'a çıkarmayı planlıyor.

Robert Kaplan: FED için faiz oranlarını normalleştirme zamanı!

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan "FED için faiz oranlarını normalleştirmeye başlamanın zamanı geldi" dedi.

Murat Çetinkaya'dan faiz oranlarını değiştirmeme kararı açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Ekim ayında, finansal koşullardaki sıkılığın azalması ve maliyet unsurlarındaki gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak faiz oranlarını değiştirmedik." dedi.

Yatırım için tüm bankalar faiz oranlarını düşürmeli!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sürdürülebilir büyüme için özel sektörün yatırım finansmanına uygun maliyetle erişebilmesi gerektiğini belirterek, tüm bankaların piyasa dengelerini gözeten bir hassasiyetle faiz oranlarını düşürmelerini beklediklerini söyledi.

Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir!

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Christopher Dembik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk lirası ve ekonomiye ilişkin süreci ele alışının oldukça iyi olduğunu belirterek, "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir." dedi.

TCMB faiz oranlarını biraz daha düşürebilir!

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Dembik: "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir. Rezerv zorunlulukları da biraz daha düşürebilir" dedi.

Türkiye'deki faiz oranlarını düşürmeliyiz!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBB Yönetim Kurulu ile Ziraat Bankası Genel Müdürlük Binası'nda bir araya geldi. Canikli, Türkiye'de faiz oranlarının son derece yüksek olduğunu belirti.

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor Haberi

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor

Turizmciler tespitimizi şu sözlerle doğruladı: “Bir masaya iki garsonun baktığı oluyor. Hedef pazarlar oluşturup o bölgelerde acilen tanıtımı artırmamız gerekiyor.”


Türkiye’nin çevre ülkelerinde yaşanan problemler, ardı ardına yaşanan bombalı saldırılar, Rusya ile yaşanan gerilim ve yurtdışında Türkiye’nin ‘güvensiz bir ülke’ olduğu imajının yaratılmaya çalışılması belki de en çok turizm sektörünü etkiledi. Her şey dahil sisteminin en iyi uygulandığı ülkelerin başında gelen Türkiye’de özellikle kıyı bölgelerde daha sezon açılmadığı için otellerde nasıl bir doluluk olacağı henüz kestirilemiyor. Gelen rezervasyon taleplerinin düşük olması bazı ipuçları verse de, son dakika yapılacak rezervasyonlarla kıyı bölgelerdeki otellerin doluluklarının toparlanabileceği ifade ediliyor. 


DESTEK VERİLMELİ

Ancak şehir otellerinde yaşanan problemlerin yansıması çok daha hızlı oldu. Özellikle İstanbul Sultanmet’te yaşanan bombalı saldırı sonrası otellerdeki doluluk oranları bir hayli düştü. İstatistiklere...