20 / 05 / 2024

otel inşaatı ne kadar mal olur

otel inşaatı ne kadar mal olur

2021 yılında alışveriş merkezi inşaatlarında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri 1 Eylül 2020 tarihinde belli oldu. İşte otel metrekare inşaat maliyeti 2021...

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

İzmir'de 6 kişinin öldüğü otel inşaatındaki vinç kasasında son dakika gelişmesi! Tutuklu sanıklar tahliye edildi!

İzmir'de, otel inşaatında kule vincin devrilip 6 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı olayda, 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında mağdur ailelerden 5'inin daha şikayetini geri çektmesi üzerine, Tutuklu sanıklar, kontrol şartıyla tahliye edildi.

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

Cengiz İnşaat'tan Bodrum'a yeni proje! 100 villa ve 1 otel geliyor! 

Bodrum'un en değerli bölgesinde bulunan 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatı için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki devlet hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Poklonnaya9 Residence Kompleksi'ndeki otel inşaatı 2023'te tamamlanacak!

ANT Grubu kuruluşu ANT Development gayrimenkul yatırım şirketi ve uluslararası otel işletmecilik grubu ACCOR'un ortaklığında hayata geçireceği projede  Poklonnaya9 Residence Kompleksi'nin otel inşaatı 2023'te tamamlanacak. 

Ordu'da otel inşaatında çökme meydana geldi!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu'da otel inşaatında yaşanan çökmede yaralanan işçileri hastanede ziyaret etti.

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Ceren Esila Turizm otel İnşaat Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceren Esila Turizm otel İnşaat Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Şin tarafından kuruldu.

Malezya'da eğik mimarili otel inşaatı paniğe neden oldu!

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da inşaat halindeki bir otel binası, eğik mimarisinden dolayı paniğe neden oldu.

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatının ardından bir iddia daha orataya atıldı. CHP’li Aybars Yıldırım'ın otel inşaatı ruhsatıyla apartman diktiği öne sürüldü...

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

otel inşaatı ne kadar mal olur Haberi

otel inşaatı ne kadar mal olur

2021 yılında otel inşaatlarında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri 1 Eylül tarihinde belli oldu. 2021 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenerek 1 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yer aldı.

Bilindiği üzere, bir yapının inşaat maliyeti, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılmasıyla hesaplanıyor.

Metrekare normal inşaat maliyet bedellerine asansör, kalorifer ya da  klima tesisat bedelleri dahil olmuyor. Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8, asansör için yüzde 6 oranında ekleme yapılıyor.

Peki, otel yapmanın maliyeti 2020 yılında ne kadar oldu? Otel metrekare inşaat maliyeti 2021 "Otel binaları" kapsamında şu şekilde sıralanıyor:

Otel binaları maliyetleri 2021

Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina
Asgari: 3057,92