otel maliyetlerinde son durum Haberi
Otellerdeki maliyet artışının on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12 olduğu bildirildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeci oldu. Diğer ana gider gruplarındaki maliler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan yet artışları ise enflasyon paralelinde hesaplamaya göre, Tüketici Fiyat büyüme gösterdi. Endeksi (TÜFE) haziran itibarıyla on iki Yiyecek grubu içinde en fazla maliyet aylık ortalamalarla yüzde 8,28 olarak artışları yüzde 22,6 ile meyve sebze, belirlenirken, otellerdeki maliyet artışı yüzde 17,3 ile bakliyat ve un, yüzde 14,7 yüzde 12 oldu. ile et ve et ürünlerinde gerçekleşti. Haziran ayında maliyetleri en fazla Maliyetler süt grubu ürünlerinde yüzde yükselen kalemler yüzde 14,8 ile yiyecek 9,9 artarken, yağ grubu ürünlerinde grubu ve yüzde 10,7 ile içecek grubu enflasyonun altında kaldı.
Bingöl Kent...