06 / 05 / 2024

otel teşvik projeleri

otel teşvik projeleri

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB), bu yılın ocak-ekim döneminde 48 şehirde toplam 22 bin 81 yataklı 143 yeni otel projesinin teşvik belgesi aldığı açıklandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

1.6 milyar liralık 92 otel yatırımına teşvik!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), yılın ilk yarısında 39 ilde toplam 15 bin 222 yataklı 92 otel projesi için teşvik başvurusu yapıldığını bildirdi. 

20 yeni otel projesine 198 milyon liralık teşvik!

Konaklama sektörü Ocak ayında 20 yeni otel yatırımı için 198 milyon liralık teşvik aldı. Yeni otellerin 11 adedi 3 yıldızlı, 5 adedi 4 yıldızlı olacak.

Darbe yatırımcıyı yıldırmadı, 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı!

Onca patlayan bombaya, gelmeyen turiste rağmen otelcilerin Türkiye’ye inancı tam. Sadece Ağustos’ta 3 bin 303 yatak kapasiteli 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı.

Süper teşvik doğrudan yatırıma ivme katacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Süper teşvik düzenlemelerleri hayata geçtikten sonra inanıyorum ki doğrudan yatırımlar için bir ivme katacak" dedi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Yeni teşvik paketiyle tarihi adımlar atılacak!

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

otel teşvik projeleri Haberi

otel teşvik projeleri

TÜROB'dan yapılan açıklamaya göre, konaklama sektöründe yatırımlar yavaşlarken, Anadolu illerindeki yatırımlarda dikkat çekici artışlar yapılıyor. Antalya ve İstanbul’un en fazla otel yatırımı yapılan iki il olma özelliği devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Trabzon, son iki yıldır yeni yatırımlardan önemli pay almaya devam ederken, Van konaklama yatırımlarının yeni gözdesi olarak öne çıkmaya başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yatırım Teşvik Belgelerine ilişkin veriler TÜROB tarafından derlendi. Buna göre, bu yılın ocak-ekim döneminde 48 şehirde toplam 22 bin 81 yataklı 143 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı.

Trabzon üçüncü sırayı bırakmıyor

Yapılacak olan yeni yatırımlar toplamda 2 milyar 337 milyon TL harcanarak tamamlanacak. Geçen yıl aynı dönemde 46 ilde toplam 28 bin 73 yataklı 153 otel projesi 2 milyar 564 milyon TL yatırım...