02 / 05 / 2024

1.6 milyar liralık 92 otel yatırımına teşvik!

1.6 milyar liralık 92 otel yatırımına teşvik!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), yılın ilk yarısında 39 ilde toplam 15 bin 222 yataklı 92 otel projesi için teşvik başvurusu yapıldığını bildirdi. 



Türkiye Oteller Birliği 92 tesis için 1 milyar 590 milyon lira yatırım yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yatırım Teşvik Belgeleri’ verilerinden hareketle TÜROB tarafından yatırımlarla ilgili hazırlanan rapora göre, iller bazında bakıldığında her dönem en fazla yatırım yapılan illerin başında gelen Antalya ve İstanbul yine ilk ilk iki sırada yer aldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre sıralamanın dikkat çeken yanı ise Trabzon’un proje sayısında ilk üçe girmesi oldu. Trabzon’da 448 yataklı 6 tesis için 24 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Karadeniz’e yatırım talebi Trabzon ile sınırlı kalmadı. Giresun, Rize, Ordu ve Samsun’da 2’şer, Artvin’de 1 proje için teşvik başvurusu yapıldı. Dikkat çeken diğer bir şehir ise 2 bin 830 yataklı bir tesis için yapılan 367 milyon liralık yatırım ile ‘yatırım zirvesinde’ yer alan Afyon oldu.

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, turizmde arz fazlalığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtirken, Karadeniz’deki plansız yatırımların gelecek dönemde atıl kapasite sorununu ortaya çıkarabileceği söyledi. 


Geri Dön