16 / 05 / 2024

oteller neden satışa çıkarılıyor

oteller neden satışa çıkarılıyor

Sektörde yaşanan sorunların kamuoyuna yansıdığından çok daha büyük olduğu belirtildi. İflasın eşiğine gelen turizmciler, tesislerini satmaya başladı. Son aylarda Ege ve Akdeniz sahillerinde 1.318 otel satılığa çıkarıldı.

Citroen'in en ucuz arabası Ami satışa çıkar çıkmaz tükendi! 24 Haziran fiyat listesi

Türkiye'de en ucuzu 500 bin lirayı aşan otomobil fiyatları köklü otomobil markalarının müşterilerine alternatif ürünler sunmasına neden oldu. Bu anlamda en ciddi adımı Fransız üretici Citroen attı. Türkiye'nin en ucuz otomobilini üreten marka aracı satışa çıkarır çıkarmaz kısa sürede bitirdi.

Elazığ'da 11 arsa satışa çıkarıldı!

Elazığ Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 11 adet arsa için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Satışa çıkarılan arsalar arasında iki adet çocuk parkı olması tepkilere neden oldu.

Mimar Bruno Taut’un İstanbul'daki evi satışa çıktı!

Mimar Bruno Taut’un 1938 yılında inşa ettiği İstanbul’un ikonik evi, 95 milyon TL’ye satışa çıkmıştı. Evin ilanının internet sitesinden kalkması, ‘Yeni alıcısını buldu’ dedikodularına neden oldu. Bruno Taut ise kendisi için yaptığı evde yalnızca birkaç ay oturabildi.

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

İstanbul'daki tam teşekküllü hastaneler neden satılıyor?

İstanbul'da gazete ilanı ile çeşitli semtlerde bulunan tam teşekküllü hastanelerin satışa sunulduğu belirtilmişti. Peki bu hastaneler neden satılıyor?

Lykia World ve Belcekız Otel icradan satışa çıkarıldı!

Turistik bölgelerde bulunan oteller koronavirüsün de etkisiyle tek tek satışa çıkmaya başladı. Lykia World ve Belcekız Otel icradan rekor fiyata satışa çıkarıldı...

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü neden satışa çıkardı?

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü 8.5 milyon dolara Abidin Cevher Özden'den satın almıştı. Eşit hisseli köşk, geçtiğimiz günlerde 45 milyon dolara yeniden satışa çıkarıldı...

Suudi Prens'in ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı!

Suudi Arabistan'da yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan ve dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Suudi Prens Talal'in, ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı.

Hatay'daki oteller neden satışa çıkarıldı?

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını belirtti. Nacioğlu, ''Özellikle Hatay’da bulunan birçok otel satışa çıkartıldı ve emin olun otel personelinin maaşını zor ödediklerini görüyoruz''dedi.

Rus Credit Europa Bank satışa çıkarıldı!

Ankara ile Moskova arasındaki siyasi gerginliğin bu satışa neden olduğunu yazan Rus Kommersant gazetesi, Crediteuropa Bank'ı başka Türk sermayeli şirketlerin de takip edebileceğini yazdı.

Bayraklı'da yoksul vatandaşlar için söz verilen arsalar satışa çıkarıldı!

BAYRAKLI Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, belediyeye ait toplamda 21 bin 500 metrekarelik arsaların satış kararı tartışmalara neden oldu. Yoksul insanlar için söz verilen arsaların satışa çıkarıldığı ifade edildi...

TOKİ, Kayaşehir’de neden yeni etap satışa çıkarmıyor?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Kayaşehir’de yaklaşık 1 yıldır yeni etap satışa çıkarmıyor. Bunun nedeni ne?

Ahmet Ellialtıoğlu'nun fabrikası yeniden satışa çıktı!

Zeytinburnu Merkezefendi'deki Ahmet Kamil Ellialtıoğlu'nun mirasçılar arasında kavgalara neden olan fabrikası, yeniden satışa çıktı

oteller neden satışa çıkarılıyor Haberi

oteller neden satışa çıkarılıyor

Bankalara yüklü miktarlarda kredi borcu olan otelciler, tesislerini satışa çıkardı. Bu nedenle Ege ve Akdeniz sahillerinde yüzlerce otel sahibi harıl harıl müşteri arar oldu.


ÇOĞUNLUĞUNU 5 YILDIZLILAR OLUŞTURUYOR


Çanakkale’den Muğla’ya, Fethiye’den Alanya’ya kadar turistik bölgeler satılık otellerle dolu. Son aylarda Ege ve Akdeniz sahillerinde 1.318 otel satılığa çıkarıldı.

Bu oteller için istenen rakam ise 30 milyar lirayı buluyor. Çoğunluğunu 5 yıldızlıların oluşturduğu en fazla satılık otel, daha çok Rusya pazarına bağlı turizm faaliyeti yürüten Antalya’da yer alıyor. Sektör temsilcileri, sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini, ilerisi için de durumun belli olmadığını belirtiyor.


Turizmin gözü yaşlı


Döviz rezervlerimizin artmasını sağlayan ve en önemli sorunlarımızdan cari açığın kapatılmasına yol açan turizm sektörü, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Önce Rus uçağının düşürülmesi, ardından Sultanahmet’te yaşanan patlama ve artan...