19 / 05 / 2024

otellerde denetim arttı mı

otellerde denetim arttı mı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Yapı denetim firmalarına talep arttı! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ depreminden sonra yapı denetimine talebin arttığını açıkladı. Şahin, "Yeni binalardan ve hanelerden art arda müracaat geliyor" dedi...

İnşaat yapım hızı azaldı, konut fiyatları arttı!

İnşaat ve Gayrimenkul Uzmanı İsmail Yazıcı ve Yapı Denetim firması yetkilisi Mimar Orhan Keleş, doların yükselmesinin inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Yetkililer, inşaatların yapım hızının düşerken, konut fiyatlarının arttığını söyledi.

İzmir Torbalı'daki inşaatlarda denetim arttı!

İnşaat sektörünün yoğun faaliyet gösterdiği İzmir Torbalı'da inşaat sayısının hızla artması nedeniyle denetimler arttı. Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce inşaatlar tek tek denetleniyor.

Otellerde son 6 ayda 3.134 denetim yapıldı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yaptı.

Otellerin enflasyonları Haziran'da 4,5 puan arttı!

Otellerde maliyetler, enflasyonun 4,5 puan üzerinde arttı. Haziran ayı itibariyle ülke geneli yıllık enflasyon yüzde 8,5 olurken, otellerdeki maliyet artışları yüzde 12 dolayında gerçekleşti.

Otellerde maliyetler yüzde 13 arttı!

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 13 arttı!

Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi. Açıklama AKTOB tarafından yapıldı.

Palandöken'de doluluk oranı yüzde 40 arttı!

Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları bu sezon yüzde 40 oranında arttı.

Otellerde maliyet arttı!

Otellerdeki maliyet artışları enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 8,7'ye çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 12,5'e çıktı.

Didim'de otellerde verim arttırılması toplantısı gerçekleştirildi!

Didim Ticaret Odası, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi işbirliği ve Küçük Oteller Derneği 'nin katkılarıyla ' Küçük Otellerde Verim Artırılması ' ile ilgili konulu toplantı gerçekleştirildi.

Otellerde maliyet yüzde 11,8 arttı!

Konaklama tesislerinin ana gider kalemi olan yiyecek ve içecek maliyetleri geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,8 arttı. Veriler Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından derlendi.

Otellerde maliyet 11,2 arttı!

AKTOB ARGE Birimi tarafından hazırlanan enflasyon ve maliyetler kasım ayı araştırmasına göre, 12 aylık ortalamalarla, ülke enflasyonu yüzde 8,8 olarak gerçekleşirken otellerde yiyecek ve içecek maliyetleri yükselişi yüzde 11,2 oldu.

otellerde denetim arttı mı Haberi

otellerde denetim arttı mı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için otel denetimlerini yoğunlaştırırken, son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, turizm tesislerinde zaman zamon ortaya çıkan gıda enfeksiyonu ve zehirlenme vakalarının önüne geçmek için Bakanlık tarafından son 6 ayda ötelere yönelik denetimler artırıldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce hazırlanan rutin kontrol planı, ihbar, şüphe ve şikayetlere ilave olarak yaz sezonunun başlaması nedeniyle turizm tesislerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği illerde bulunan işletmelere denetimler sıklaştırılırken, taklit ve tağşiş yapılarak tüketicinin aldatılmasının engellenmesi ve sağlığa zararlı üretim yapan firmaların ürünlerinin tespit edilmesi amacıyla alkollü içecekler, bal, süt ürünleri, peynir, et ve et ürünleri gibi ürünler öncelikli...