01 / 05 / 2024

Otellerde maliyet 11

Otellerde maliyet 11

AKTOB ARGE Birimi tarafından hazırlanan enflasyon ve maliyetler kasım ayı araştırmasına göre, 12 aylık ortalamalarla, ülke enflasyonu yüzde 8,8 olarak gerçekleşirken otellerde yiyecek ve içecek maliyetleri yükselişi yüzde 11,2 oldu.

Deprem bölgesinin yeniden inşası hesaplandı! İşte maliyet raporu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremlerden sonra yeniden inşa için bir maliyet raporu çıkardı. İşte detaylar!

İnşaat maliyetlerindeki akıl almaz artış ev almak isteyenlerin hayallerini yıktı! İnşaat maliyet endeksi 11 Mayıs 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına yönelik İnşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilerin akıl almaz şekilde attığını gören vatandaşların ev alma hayalleri yıkıldı. Peki 2022 İnşaat maliyetleri ne oldu? 2022 inşaat birim maliyetleri kaç arttı?

İnşaat maliyet endeksi Eylül'de yüzde 2,11 arttı!

TUİK verilerine göre; inşaat maliyet endeksi, eylülde aylık bazda yüzde 2,11, yıllık bazda yüzde 16,11 artış kaydetti.

Samsun İlkadım Belediyesi 11.3 milyon TL'ye inşaat yaptıracak!

İlkadım Belediye Başkanlığı, Samsun Saitbey Mahallesi Unkapanı Caddesi'nde bulunan arsada ticaret+konut inşaatı yaptıracak.Tahmini inşaat maliyet bedeli 11 milyon 308 bin TL olarak belirlendi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,86 oldu!

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

Otellerde maliyet artışı Temmuz ayında yüzde 12,86 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

2002 yılında 11 Eylül Saldırıları, İstanbul otellerini vurmuş!

2002 yılında New York Times Gazetesi, ABD'de yaşanan 11 Eylül Saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelen ABD'li turist sayısında büyük azalma olduğunu ve lüks otellerde doluluk oranının yüzde 50'nin altına indiğini yazmış.

Otellerde maliyetler yüzde 13 arttı!

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 13 arttı!

Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi. Açıklama AKTOB tarafından yapıldı.

Otellerdeki maliyet artışı yüzde 12.75 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, otellerde maliyet artışı bir yılda yüzde 12,75 olarak gerçekleşti.

Otellerde maliyet arttı!

Otellerdeki maliyet artışları enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 8,7'ye çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 12,5'e çıktı.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,5 oldu!

Otellerdeki maliyet artışları enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 8,7'yc çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 12,5'e çıktı.

Otellerde maliyet 11 Haberi

Otellerde maliyet 11

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi tarafından hazırlanan enflasyon ve maliyetler kasım ayı araştırmasına göre, 12 aylık ortalamalarla, ülke enflasyonu yüzde 8,8 olarak gerçekleşirken otellerde yiyecek ve içecek maliyetleri yükselişi yüzde 11,2 oldu. 



Son bir yılda yaşanan maliyet artışlaıınm en yüksek olduğu gider grubu yüzde 13 ile yiyecekler olurken, bu grup içindeki bakliyat ve un grubu maliyetlerindeki yükseliş yüzde 26 ile rekor düzeye ulaştı. 

Meyve ve sebze grubundaki arüş ise yüzde 17 oldu. Onları et grubu ile çay-şeker gruplan takip etti. 

Verilere göre otellerdeki maliyet artışlarında enerji ve temizlik malzemeleri dışında kalan tüm gruplarda ülke enflasyonunun oldukça üzerinde bir eğilim gözlendi



Antalya...