Otellerde maliyet 11 Haberi
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi tarafından hazırlanan enflasyon ve maliyetler kasım ayı araştırmasına göre, 12 aylık ortalamalarla, ülke enflasyonu yüzde 8,8 olarak gerçekleşirken otellerde yiyecek ve içecek maliyetleri yükselişi yüzde 11,2 oldu.
Son bir yılda yaşanan maliyet artışlaıınm en yüksek olduğu gider grubu yüzde 13 ile yiyecekler olurken, bu grup içindeki bakliyat ve un grubu maliyetlerindeki yükseliş yüzde 26 ile rekor düzeye ulaştı.
Meyve ve sebze grubundaki arüş ise yüzde 17 oldu. Onları et grubu ile çay-şeker gruplan takip etti.
Verilere göre otellerdeki maliyet artışlarında enerji ve temizlik malzemeleri dışında kalan tüm gruplarda ülke enflasyonunun oldukça üzerinde bir eğilim gözlendi
Antalya...