19 / 05 / 2024

otellerde maliyet ortalaması

otellerde maliyet ortalaması

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Konut kredisi maliyet tablosu!

Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1,47 oldu. Şuan da en düşük konut kredisi faiz oranını kamu bankaları yüzde 0.99'la veriyor. İşte konut kredisi maliyet tablosu...

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları,tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili konuştu. Torunoğulları, “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” diye konuştu.

İnşaat maliyet endeksi artış gösterdi!

İnşaat maliyet endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 2,03, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,91 artış kaydetti.

İnşaat maliyet endeksi arttı!

İnşaat maliyet endeksi, Mart'ta aylık bazda yüzde 1,69, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,92 arttı..

Lojistik sektöründeki maliyet artışına kira etkisi!

Kurlardaki tırmanış, akaryakıt zamları, köprü geçiş ücretlerinin artmasıyla lojistik sektöründe maliyetler yüzde 25-30 arttı. Özellikle entegre hizmet sunan lojistik firmalarında depolama kiralarında ciddi bir maliyet artışı meydana geldi.

İnşaat maliyet endeksi arttı!

İnşaat maliyet endeksi, şubatta ocak ayına göre yüzde 1,16, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,2 arttı...

2018 Ocak ayında inşaat maliyet endeksi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ocak ayı inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. 

Bina inşaatı maliyet endeksi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) bina inşaatı maliyet endeksi verilerini açıkladı. 

Emlak vergisinde inşaat maliyet bedelleri 2018!

Emlak vergisinde inşaat maliyet bedelleri 2018 bugün açıklandı. Peki, inşaat maliyet bedelleri ne kadar arttı?

İnşaat maliyet bedelleri 2018!

2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte inşaat maliyet bedelleri 2018..

2018 inşaat maliyet bedelleri belirlendi!

2018 inşaat maliyet bedelleri belirlendi. Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Emlak Vergi̇si̇ Kanunu Genel Tebli̇ği̇, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Göztepe ve Karşıyaka statlarının ihalelerinde maliyet farkı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ,İzmir Milletvekili Hamza Dağ'la bir araya geldi. Altuğ, Göztepe ve Karşıyaka statları için düzenlenen yeni ihalelerdeki maliyet farkına dikkat çekti.

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 7 arttı!

TÜİK, 2017 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı.Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 7 arttı.

otellerde maliyet ortalaması Haberi

otellerde maliyet ortalaması

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, mayıs ayı itibarıyla tüketici fiyatlarında 12 aylık ortalama artış yüzde 8,45, otel maliyetlerinin yıllık ortalamasındaki artış ise yüzde 13 olarak açıklandı. Otellerde son bir yılda meydana gelen maliyet artışlarında ilk sırayı yüzde 14,7 ile yiyecek grubu aldı. Bu dönemde içecek grubu maliyetleri yüzde 10.5 artarken, enerji, yakıt ve temizlik malzeme lerindeki yükselişler enflasyonun gerisinde kaldı. Yiyecek grubu içinde en yüksek maliyet artışı yüzde 23.06 ile meyve ve sebze fiyatlarında gerçekleşirken, onları yüzde 19,47 ile bakliyat ve un, yüzde 14,34 ile et grubu takip etti. Yağ grubunda maliyet artışları ise enflasyonun gerisinde sey retti. 


Haber...