19 / 05 / 2024

otellerde maliyette artış mı oldu

otellerde maliyette artış mı oldu

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Otel fiyatlarında artış olacak mı? Flaş açıklama

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Türkiye'deki mevcut durumu değerlendirdi. Vardar, otellerde geçtiğimiz seneye göre yüzde 60-70'e varan fiyat artışı olduğunu ancak bu yaz döneminde daha artış olmayacağını ifade etti.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,86 oldu!

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

Otellerde maliyet artışı Temmuz ayında yüzde 12,86 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde istihdam artışı yavaşladı!

Türkiye'de bu yılın ilk 4 ayında otellerde sigortalı çalışanların sayısı, geçen yıla göre geriledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veriler yayınladı.

Otellerde maliyetler yüzde 13 arttı!

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 13 arttı!

Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi. Açıklama AKTOB tarafından yapıldı.

Otellerde doluluk oranı yüzde 6.6 artış gösterdi!

TURİSTİK Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) açıklamasına göre, Nisan'da otel dolulukları, 2014 yılının aynı ayına oranla yüzde 6.6'lık artışla yüzde 68.4 yükseldi.

Otellerdeki maliyet artışı yüzde 12.75 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, otellerde maliyet artışı bir yılda yüzde 12,75 olarak gerçekleşti.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,5 oldu!

Otellerdeki maliyet artışları enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 8,7'yc çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 12,5'e çıktı.

Didim'de otellerde verim arttırılması toplantısı gerçekleştirildi!

Didim Ticaret Odası, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi işbirliği ve Küçük Oteller Derneği 'nin katkılarıyla ' Küçük Otellerde Verim Artırılması ' ile ilgili konulu toplantı gerçekleştirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 11,2 oldu!

AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre ülke enflasyonu yüzde 8,8 olurken, otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yükseliş yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı!

Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı. Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda gerçekleşti. Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu.

otellerde maliyette artış mı oldu Haberi

otellerde maliyette artış mı oldu

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, mayıs ayı itibarıyla tüketici fiyatlarında 12 aylık ortalama artış yüzde 8,45, otel maliyetlerinin yıllık ortalamasındaki artış ise yüzde 13 olarak açıklandı. Otellerde son bir yılda meydana gelen maliyet artışlarında ilk sırayı yüzde 14,7 ile yiyecek grubu aldı. Bu dönemde içecek grubu maliyetleri yüzde 10.5 artarken, enerji, yakıt ve temizlik malzeme lerindeki yükselişler enflasyonun gerisinde kaldı. Yiyecek grubu içinde en yüksek maliyet artışı yüzde 23.06 ile meyve ve sebze fiyatlarında gerçekleşirken, onları yüzde 19,47 ile bakliyat ve un, yüzde 14,34 ile et grubu takip etti. Yağ grubunda maliyet artışları ise enflasyonun gerisinde sey retti. 


Haber...