19 / 05 / 2024

otellerin rakibi kimler

otellerin rakibi kimler

Alkaş’ ın Türkiye temsilciliğini yaptığı CATHIC’ in ( Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı ) ikinci gününde de ( 10 Haziran ) Türkiye turizmi tartışıldı...

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler?

Emlak vergisinde mükellefiyeti belirleyici unsurlar ve muafiyet koşulları ile ödeme şekilleri 1319 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler? İşte vergi ödemeleri..

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Normal yörelerde binde 1, büyükşehir belediyelerinde binde 2 olan emlak vergisi oranı; bazı koşulları taşıyan ev sahipleri için binde 0 oranlı oluyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Emlak gelir vergisinden kimler muaf?

Emlak gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor. Vergide bazı istisna ve muafiyetler de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisinden kimler muaf?

Mardin'deki otellerin kapasitesi düştü!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütünün eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

Emlak vergisini kimler ne zaman öder?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi mesken, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, emlak vergisini kimler ne zaman öder?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir?

Bazı kurumların çalışan personeline kamu konutları tahsis ediliyor. Peki, hizmet tahsisli konut nedir? Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir? Hizmet tahsisli konutlar hangi konutlardır?

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Şufa davasını kimler açabilir?

Şufa hakkı, öncelikle satın alma hakkı oluyor. Hisseli taşınmaz mallarda, bir hissedarın hissesini satmak istemesi halinde doğuyor. Peki, şufa davasını kimler açabilir? Şufa davası nasıl açılır?

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağını belirtti.

Rezidans projeleri otellerin doluluğunu etkiledi mi?

İstanbul’da inşa edilen rezidans projeleriyle birlikte otellerin de geliştirilmesi ve uluslararası zincirlerin tercih etmesi, otellerin doluluğunu da etkilemeye başladı.

otellerin rakibi kimler Haberi

otellerin rakibi kimler

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı CATHIC’in ( Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı) ikinci gününde de ( 10 Haziran) Türkiye turizmi tartışıldı.


Konferansta "Gelişimde devletlerin rolü" başlıklı panelde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’da turizm tahsislerinin yatırımcı ile yerel halkı karşı karşıya getirdiğini söyledi. Mehmet Kocadon, “15-20 yıl önce tahsis yapılıp hala başlamayan otel projeleri var ” dedi. Bodrum’un bugüne kadar kendi öz sermayesi ile oteller  yaptığını, devlet teşvikinin çok az olduğunu belirten Kocadan, ‘’Tahsisler yapılırken yerli halkın görüşü alınmadı. 15-20 yıl önce tahsis yapılıp hala başlamayan otel projeleri var. Burada yatırımcının fazla suçu yok. İdare kaynaklı sıkıntılar var. Tahsisli bir yere bakıyorsunuz ya  fokların yavrulama  yeri ya da çevreye duyarlı bir nokta  oluyor. O zaman da yatırımcı ile...