05 / 05 / 2024

Otogar- Sekapark tramvay hattı güzergahı

Otogar- Sekapark tramvay hattı güzergahı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt AŞ. Yetkilileri arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin sözleşmesi imzalandı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yeniden inşa edilecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın bir kısmı çöktü. Çökme yaşanan bir kilometrelik bölüm sökülerek yeniden inşa edilecek.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yıl sonuna yetişecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Hattın yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Varsak-Otogar hattındaki hafif raylı sistem tramvay hattı test sürüşüne katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Çok önemli bir proje. İnşallah kısa bir süre içinde de yine Kepezli ve Varsaklı hemşehrilerimiz bu raylı sistemi kullanmaya başlayacaklar" dedi...

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor

Kocaeli Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında raylar döşendi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı.

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda raylar döşeniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda ray döşeme çalışmalarına geçti.

Akçaray tramvay hattının 2. etabında ilk raylar döşendi!

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Akçaray tramvay hattının Sekapark-Plajyolu arasındaki 2. etabının ilk rayları döşendi. 

Sekapark - Plajyolu tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

Kocaeli'de, Akçaray tramvay hattına ilave olarak projelendirilen Sekapark - Plajyolu tramvay hattının çalışmaları sürüyor. 

Kocaeli Sekapark - Plajyolu tramvay hattı ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattını uzatıyor. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması bekleniyor. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı Küçükköy Meydanı'na uzatılacak!

Gaziosmanpaşa'daki ulaşım projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte masaya yatırılarak değerlendirildi. Toplantıda Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattının Küçükköy Meydanına kadar uzatılması kararı alındı.

Kocaeli Tramvay projesinde son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı sürdürülen Tramvay Hattı Projesi kapsamında Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta rayların monte edilmesi çalışmaları sürüyor.

İzmit Sekapark-Otogar tramvay hattında ilk raylar döşendi!

2017 yılının şubat ayında tamamlanıp hizmet girmesi beklenen Sekapark-Otogar arasında yapılacak tramvay hattı için altyapısı tamamlanan Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta ilk raylar döşendi.

Otogar- Sekapark tramvay hattı güzergahı Haberi

Otogar- Sekapark tramvay hattı güzergahı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak  Ağır Sanayi ve Taahhüt AŞ. Yetkilileri arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin sözleşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gülermak  Ağır Sanayi ve Taahhüt AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejdet Demir arasında Büyükşehir Belediyesi’nde imzalandı. Maliyeti 113 milyon 990 bin lira olacak dev proje hakkında konuşan Büyüşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu proje kent için ihtiyaç haline geldi. 2010 yılında başlayan ulaşım master planı çalışmaları ile hafif raylı sistemin altyapısı hazırlandı. Ulaştırma Bakanlığı, Kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, STK’lar, Ulaşım Koopartifleri ve halkımız ile yapılan birebir görüşmeler sonucunda şehir içi trafikte artık tramvayın gerektiğini bize ilettiler. Bizde bu dev projeye karar verdik" dedi.

2017 ŞUBAT'TA TRAMVAYA BİNECEĞİZ

Başkan Karaosmanoğlu’ndan önce söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi...