05 / 05 / 2024

otomobil üretimi son durum

otomobil üretimi son durum

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 senesi şubat ayında otomobil sektörünün toplam üretimi yüzde 15 oranında azalırken araç üretimi ise yüzde 31 oranında daralma yaşadı.

400 bin TL taşıt kredisinin banka banka aylık taksiti ne kadar? İşte son dakika taşıt kredisi hesaplama tablosu!

Taşıt kredilerinde son 22 yılın zirvesi yaşanırken yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler de bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki 400 bin TL taşıt kredisi 36 ay vadeli olarak çekilirse aylık taksiti ne kadar? 

Chery Nisan kampanyasında son 5 gün! Chery Omada 5, Tiggo 7 Pro’da 200 bin TL’ye  0,99 faiz fırsatıyla

Otomobil almak isteyenlerin son dönemde beğenisi kazanan Chrey, Omada 5 ve Tiggo 7 modellerinde Nisan ayına özel kampanya başlattı. Avantajlı fiyat ve kampanyadan yararlanmak için son gün ise 30 Nisan.

2012 yılının otomobil fiyatları şaşırttı! Şimdi bu paraya iPhone bile alınmıyor!

Otomobil fiyatları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de resmi sosyal medya hesabı üzerinden 2012 yılının otomobil fiyatlarını paylaşarak, şimdi bu fiyatlara iPhone bile alınmadığını söyledi.

Renault Mart 2024 kampanyası için son 8 gün! İşte Megane, Clio, Captur, Austral fiyat listesi!

Fransız otomobil devi Renault'nun Mart 2024 kampanyası için son 8 güne girildi. İşte Megane, Clio, Captur, Austral güncel fiyat listesi... 

Opel Astra'da Mart 2024 kampanyası başladı! 0 faizle 0 otomobil fırsatı için son 13 gün!

Merakla beklenen Mart 2024 kampanyası için start veren otomotiv devi Opel, Astra modelinde yüzde 0 faiz imkanı sunuyor. İşte son dakika Opel Astra Mart 2024 fiyat listesi...

Otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı! En dip fiyatlar…

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların satış rekorunu kırarken, fiyatlar da hareketlenme başladı. Birçok kişi araç fiyatlarda düşüş beklerken ekonomist Mert Başaran, otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı yaptı ve nedenini açıkladı.

500 bin TL'nin altında sıfır otomobil var mı? Güncel otomobil fiyatları nasıl?

Otomobil almayı düşünen vatandaşlar markalardan gelecek olan indirim, kampanya haberlerini merakla bekliyor. Son günlerde araba fiyatları yükselişteyken bu markalar güncel fiyat listelerini paylaştı.

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Otomobil fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi ile araba almak isteyenler uygun fiyata araba alabilmenin yöntemlerini araştırıyor. Uzman isim açıkladı, bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor...

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

Artık konutu değil borsayı konuşacağız! Konut ve otomobil sektöründe şok!

Konut ve otomobil piyasasındaki son durumlar yatırımcılar tarafından sık sık merak konusu oluyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, "Artık konutu değil borsayı konuşacağız" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların yorumları...

Otomobil fiyatları bir ayda yüzde 5 oranında geriledi...

Yapılan araştırma kapsamında otomobil piyasasında yükseliş yaşayan araç sayısı son aylarda çok sınırlı olarak kaldı. Öyle ki ortalama araç fiyatları bile bir ayda gerileme gösterdi.

Otomobil piyasasında son dakika! İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları!

Yeni yıl ile beraber otomobil fiyatlarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Peki fiyatlarda son durum ne oldu? İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları...

otomobil üretimi son durum Haberi

otomobil üretimi son durum

Türkiye'de sıfır araç almanın zorlaştığı bu dönemde, 2021 senesi şubat ayında otomobil sektörünün toplam üretimi yüzde 15 oranında azaldı ve araç üretimi ise yüzde 31 oranında daralma yaşadı. Otomotiv Sanayii Derneği'nin konuya ilişkin yaptığı araştırmalar sonucunda 2022 senesi ocak ayı verileri açıklandı.

Ocak ayında araç üretimi 2021 senesine nazaran yüzde 31 oranında  düşerek 47.778 adet otomobil satıldı. Toplam üretimin ise yüzde 15 oranında azalma yaşamasıyla 90.520 tanesinin satıldığı belirtildi. Traktör satışlarıyla birlikte toplam üretim 94.144 adede çıktı.

Bununla birlikte...

2022 senesi ocak ayı 2021 senesi aynı aya nazaran 39.692 adet otomobil üretmesiyle yüzde 12 oranında azalma gerçekleştirdi. Otomobil sektörü Ocak 2022 senesi ile 29.020 adet araç üretmesiyle yüzde 18 oranında geriledi. Ocak 2022 senesinde hafif ticari araç pazarı yüzde 12...