17 / 05 / 2024

otomomotiv piyasası otomotiv haberleri 2014

otomomotiv piyasası otomotiv haberleri 2014

Yatırım amacıyla Türkiye'ye gelen yabancıların sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor.

İzmir ofis piyasasında Bayraklı-Turan-Salhane dikkat çekiyor!

EVA Gayrimenkul'ün İzmir'de gerçekleştirdiği ofis piyasası araştırması, büyük projelerle yapısal dönüşüm içinde bulunan Bayraklı-Salhane-Turan bölgesinde karma projelerin yoğunluk kazandığını, bölgenin hızlı bir gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Ocak Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2015 Ocak ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Ocak ayı genel bakış raporu...

Batman'da emlak piyasasının canlılığı ekonomiyi ayakta tutuyor!

Batman’da sektörler arasında prim gören emlak piyasasının canlılığı ekonomiyi ayakta tutuyor. Yeni konut siteleri bir bir bitiyor.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Aralık Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2015 Aralık ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Aralık ayı genel bakış raporu...

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Kasım Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2015 Kasım ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Kasım ayı genel bakış raporu...

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasasında adını duyurdu!

Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi ve ilk entegre demir çelik fabrikası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Kardemir), Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.

Mayorka, lüks emlak piyasasında rekor üstüne rekor kırıyor!

İspanya’nın Balear Adaları söz konusuysa, "Lüks" deyince akla ilk gelenin İbiza olması normal(di). Zira bir süredir Mayorka, lüks emlak piyasasında rekor üstüne rekor kırıyor. Ada hızla İspanya’nın en pahalı noktalarından birine dönüşüyor.

Gayrimenkul yatırımcısı ve emlak piyasası hareketlenecek!

Siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkilerken, emlak satışları da bu durumdan oldukça etkilendi. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi.

Londra'da gayrimenkul piyasası ivme kazandı!

Dünyanın en önemli iş merkezlerinden Londra son dönemde gayrimenkul piyasasındaki ivme ile de adından söz ettiriyor. Şehirde bu bakımından birçok yeni yatırım yatırımcısına fırsatlar sunuyor.

Gayrimenkul piyasasındaki yavaşlama bitecek!

AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, seçim sonrasında gayrimenkul piyasasındaki yavaşlamanın sona ereceğini ve başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcıların gayrimenkul talebinin artacağını söyledi.

Seçim sonuçları gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

1 Kasım seçimlerinde yeniden tek partinin iktidara gelmesi inşaat ve gayrimenkul piyasasının canlandırdı. İş adamı Bedirhan Akyol, sandıktan bölgenin istediği sonucun çıktığını belirtti.

Arnavutköy'de emlak piyasası hareketlenecek!

3. Havalimanı, 3 Köprü bağlantı yolları, Kanal istanbul ve Sağlık Şehri projelerinin kurulacağı Arnavutköy ilçesinde emlak piyasasının hareketlenmesi bekleniyor.

Konut piyasası eski canlılığına kavuşacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 1 Kasım sonrası ülkede istikrarın sağlanması durumunda konut piyasasının Kasım, Aralık gibi eski canlılığına yeniden kavuşacağını söyledi.

otomomotiv piyasası otomotiv haberleri 2014 Haberi

otomomotiv piyasası otomotiv haberleri 2014

2014'ün ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. Yatırım cennetine dönüşen Türkiye'de yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor. 


Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, "Ülkemizde kiralık otomobil sayısı her geçen gün artıyor. Tüketicinin kiralık aracın avantajlarına yeni yeni hakim oluyor. Kısa veya uzun vadeli seyahatler için gelen yabancıların da kiralık araç talebi artıyor" diye konuştu. 


Kiralama sektörünün gelişiminin otomotive de olumlu yansıdığını belirten Barkın Pınar, beş ayda üst segmentte yer alan 25 bin aracın satıldığı bilgisini verdi. Pınar, "Satılan yaklaşık her dört otomobilden birini kiralama firmaları satın alıyor. 


Bu da sektöre sağladıkları katkının en büyük göstergesi" şeklinde konuştu. 


MÜTEKABİLİYET EKONOMİYE YARADI


 Pınar, mütekabiliyet yasasının ekonomiye sağladığı katkıyla ilgili ise şunları anlattı:...