17 / 06 / 2024

Otomotiv ihracatı kaç dolar

Otomotiv ihracatı kaç dolar

Türkiye'nin otomotiv endüstrisi Eylül'de, 2,76 milyar dolarlık ürün ihraç etti.

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Otomotiv ihracatının yüzde 68'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı!

Otomotiv endüstrisi, 9 ayda 25 milyar 619 milyon liralık ihracata imza atarken, bu rakamın 17 milyar 569 milyon 399 bin dolarlık kısmı Avrupa Birliği ülkelerinden geldi.

Otomotiv ihracatı Eylül ayında 2,8 milyar dolar oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin otomotiv endüstrisi 2023 yılının eylül ayında 2 milyar 822 milyon dolarlık ürün ihraç etti.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Be Ka Hafriyat İnşaat İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Be Ka Hafriyat İnşaat İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Beyzağaç tarafından kuruldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Otomotiv ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 20 arttı!

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatı, 2023 yılının 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi.

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

Günay Hurda Metal Kağıt Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Günay Hurda Metal Kağıt Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 350 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Bulut tarafından kuruldu.

Otomotiv ihracatında lider değişikliği! Çin zirveye oturdu!

Otomotiv ihracatında dünya lideri değişti. Çin yılın ilk üç ayında Japonya’yı geçerek, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı oldu. İşte detaylar...

Otomotiv ihracatı kaç dolar Haberi

Otomotiv ihracatı kaç dolar

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, otomotiv endüstrisinin eylül ayı ihracatı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 11,7 artarak 2 milyar 753 milyon dolara ulaştı.

Toplam ihracattan aldığı payı yüzde 13,9'a ulaştıran otomotiv endüstrisi, Türkiye ihracatında 2'inci sıradaki yerini korudu. Bu sene ocak-eylül döneminde otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 5 büyüyerek 22,3 milyar dolara çıkarken 9 aydaki ortalama aylık ihracat 2,5 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar...

TEDARİK ENDÜSTRİSİ İHRACATINDA YÜZDE 13 ATIŞ

Otomotiv endüstrisinin alt ürün gruplarına bakıldığında, eylülde yüzde 13 artışla 1 milyar 182 milyon doları bulan "tedarik endüstrisi" ihracatı, en fazla ihracat yapılan ürün grupları içinde birinci sırada yer aldı.

"Binek otomobil" ihracatı yüzde 26 oranında artışla 807 milyon dolara çıkarken "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar"...