26 / 05 / 2024

Otomotiv ihracatı eylülde 2,76 milyar dolar oldu!

Otomotiv ihracatı eylülde 2,76 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin otomotiv endüstrisi Eylül'de, 2,76 milyar dolarlık ürün ihraç etti.



Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, otomotiv endüstrisinin eylül ayı ihracatı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 11,7 artarak 2 milyar 753 milyon dolara ulaştı.

Otomotiv ihracatı eylülde 2,76 milyar dolar oldu!

Toplam ihracattan aldığı payı yüzde 13,9'a ulaştıran otomotiv endüstrisi, Türkiye ihracatında 2'inci sıradaki yerini korudu. Bu sene ocak-eylül döneminde otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 5 büyüyerek 22,3 milyar dolara çıkarken 9 aydaki ortalama aylık ihracat 2,5 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön