27 / 07 / 2024

Otonom inşaat dönemi

Otonom inşaat dönemi

İnşaat sektöründe otomasyona odaklanan teknoloji şirketlerinin yakın vadede sektörün iş gücü sorununu çözeceği düşünülüyor...

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

Kimliksiz yapı inşaat dönemi sona eriyor!

Beykoz Cam ve Billur Müzesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimliksiz yapı inşa döneminin sona erdiğini dile getirdi. 

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi Riva projesi!

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi Riva projesi hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Beykoz-Riva'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen projede satışlar başladı.

Samsun Çay Mahallesi TOKİ için teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Çay Mahallesi projesi için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Albarq Internatıonal İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Albarq Internatıonal İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Othman Al Hmoud ve Mohammad Alhmoud ortaklığında kuruldu. 

Aljawhara Grup Otomotiv İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aljawhara Grup Otomotiv İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Kseem Al Jamous ve Shadı Al Jamous ortaklığında kuruldu. 

Afyon Zafer Mahallesi TOKİ'de teslim dönemi sona eriyor!

Başvuruların 25 Ocak 2018 –30 Mart 2018 tarihleri arasında kabul edildiği TOKİ Afyon Zafer Mahallesi projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi sona eriyor.

Şanlıurfa Maşuk TOKİ 4. Bölge'de teslim dönemi başlıyor!

Şanlıurfa Maşuk TOKİ 4. Bölge'de ye alan 171 adet konut için teslim dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Balıkesir Sındırgı'da teslim dönemi başlıyor!

TOKİ Balıkesir Sındırgı projesinde yer alan 239 adet konut için teslim dönemi bugüün itibariyle başlıyor.

TOKİ Safranbolu Kirkille'de teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Rize Hamamderesi TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize Hamamderesi projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

2023 Yapı Ekipmanları Turizm Metal Lojistik Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2023 Yapı Ekipmanları Turizm Metal Lojistik Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Polat tarafından kuruldu.

Otonom inşaat dönemi Haberi

Otonom inşaat dönemi

ABD Sanayi ve Ticaret Odası'nın 2017 yılı ikinci yarı verilerine göre müteahhitlerin yüzde 95'i ihtiyaç duydukları nitelikli çalışanı bulmakta zorluk çekiyor. Ve istihdamdaki bu sıkıntının 2018'in ilk yarısında daha da artacağını öngörüyorlar.

Tam da bu noktada inşaatta otomasyona odaklanan teknoloji şirketlerinin yakın vadede sektörün iş gücü sorununu çözeceği düşünülüyor. Örneğin Built Robotics şirketi hafriyat makinelerinin otomasyonuna yönelik teknoloji üretiyor. Şirket otonom araçlardaki sensörleri inşaat makinelerine uyumlulaştırıp, içlerine yerleştiriyor. Ayrıca temel kazma ve düzleme işlemleri için geliştirdiği otonom bir yazılımla bu makinelerin uzaktan idare edilmesini sağlıyor.

DUVAR USTASI ROBOT

Capital’deki habere göre; Construction Robotics ise SAM 100 adını verdiği duvar ustası robotuyla tuğla dizme işine çözüm sağlıyor. Şirketin geliştirdiği üç boyutlu yazılım SAMİOO'ün tasarlanan duvarla eşleşecek mükemmellikte tuğlaların yerleştirilmesine imkan veriyor. Tabii işe...