02 / 05 / 2024

otopark borcu sorgulama

otopark borcu sorgulama

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), araç alım veya satımı yapacak sürücüler için "otopark ücreti" uyarısında bulundu.

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu alım satım işlemine konu olan gayrimenkulün emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Peki, emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Emlak borcu sorgulama 2020!

Emlak vergisi 2. taksit dönemi başladı. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar, emlak vergisi nasıl ve nereden sorgulanır sorularının cevaplarını arıyor. İşte emlak borcu sorgulama 2020...

İstanbul emlak vergisi sorgulama!

Bir taşınmaz malın emlak vergisi borcu olup olmadığı, ilgili belediyeye gidilerek sorgulanabileceği gibi, internetten üzerinden de sorgulanabiliyor. İşte İstanbul emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bir tarla almak istediğinizi düşünelim. Borcu olup olmadığı sorgulanır? İşte tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri!

2014 yılında bir taşınmaz satın aldığınızı ve ilk kez emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. Emlak vergisi ne kadardır, nereden ve nasıl ödenir? İşte emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri...

Defterdarlıktan satılan araçların vergi borcu satış bedelinden düşülecek!

Defterdarlık/Malmüdürlüklerince, satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülecek.

Müteahhit sigorta borcu sorgulama!

Sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere müteahhit deniyor. Müteahhit borcu varken iskanı alamıyor. Peki, müteahhit sigorta borcu sorgulama nasıl yapılır?

Emlak ve çevre temizlik vergisi sorgulama!

Belediye gelirleri arasında yer alan taşınmaz mallar için aynı dönemlerde ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi borcu nasıl sorgulanır? İşte emlak ve çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri..

Otopark borçlarını ödemeyen aracını satamayacak!

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İSPARK'tan yapılan açıklamada, ödenmeyen otopark ücretleri yapılan işlemlerde sürücülerin karşısına çıktığına dikkat çekildi.

Araç alırken otopark borcuna dikkat!

İSPARK'tan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Araç alırken otopark borcuna dikkat edilmesi gerekiyor. Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi.

Araç alırken otopark borcuna dikkat!

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), araç alım veya satımı yapacak sürücüler için "otopark ücreti" uyarısında bulundu.

otopark borcu sorgulama Haberi

otopark borcu sorgulama


İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), araç alım veya satımı yapacak sürücüler için "otopark ücreti" uyarısında bulundu.


İSPARK'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, kent genelinde otoparkları kullanan sürücülerin herhangi bir nedenle ödemediği ya da zaman aşımından kaynaklanan otopark ücretlerinin büyük sorun oluşturduğu, borçlar plakaya yansıdığından sıfır ve ikinci el araçlarda otopark borcuyla karşılaşmamak için vatandaşların aldıkları aracın plakasını sorgulatmaları gerektiği aktarıldı. 


Sıfır ve ikinci el araçlar için noterde satış işlemi yapılmak istendiğinde geçmiş vergi ve trafik borçları ödenmeden devir yapılamadığı hatırlatılan açıklamada, İSPARK borçları sistemde görülmediğinden üzerinde otopark borcu olan araçların satış işlemi yapılabildiği, aracın yeni sahibinin de eski otopark borçlarıyla karşılaşabildiğine dikkat çekildi. 


Açıklamada, sürücülerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için satın almak istedikleri aracın geçmiş otopark borcunu İSPARK web sayfası üzerinden öğrenmeleri ve plakada...