25 / 07 / 2024

otopark haritası nedir

otopark haritası nedir

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak..

İfraz haritası nedir?

İfraz işlemi için harita oluşturulması gerekiyor. Bu harita serbest harita mühendislerine yaptırılıyor. Peki, ifraz haritası nedir? İfraz haritaları nasıl hazırlanır?

İstanbul'da dev otopark projesinde son durum nedir?

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

Otopark şerhi nedir?

Ulaşım araçları için bir binanın içinde veya bu binanın oturduğu parselde açık veya kapalı olarak düzenlenen otoparklar, bina otoparkı oluyor. Kimi yapıların tapusunda otopark şerhi bulunabiliyor. Peki, tapuda otopark şerhi nedir?

Şehir ulaşım planlaması ve otopark sorunları!

Bugün dünyanın bütün önemli büyük şehirlerinin çözüp Türkiye'de pek ilerleyemediğimiz basit bir şehircilik sorunu nedir derseniz ben otopark planlaması derim.

Türkiye'nin otopark haritası çıkarılıyor!

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak..

Kadastral yol nedir?

Kadastral harita, bir bölgedeki tüm arsa ve binaların haritası olarak karşımıza çıkıyor. Harita, kadastro kayıtlarının parçası olma niteliği taşıyor. Peki haritalarda belirtilen kadastral yol nedir?

İstanbul’a 15 tane yeraltı otoparkı! İmar planları askıda!

İstanbul’un yeraltı otopark haritası, askıya çıkan son imar planlarıyla netleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçede toplam 15 yer altı otoparkının imar planlarını askıya çıkardı. Yeraltı otoparkları hangi ilçe ve mahallelerde? İşte cevabı...

Geri dönüşüm askı haritası nedir?

Geri dönüşüm askı haritası ne demektir? Geri dönüş askı haritası neden hazırlanır? Geri dönüşüm askı haritası niçin yapılır? Geri dönüş askı haritası parselasyon planı nedir? İşte Geri dönüşüm askı haritası nedir? sorusunun cevabı...

Beykoz istimlak haritası!

Beykoz istimlak haritası nedir? Beykoz istimlak haritası ne demektir? Beykoz istimlak haritası diye bir harita var mıdır? Beykoz istimlak haritası, imar planı haritası mıdır? İşte Beykoz istimlak haritası hakkında önemli bilgiler...

Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Çayyolu metro durakları hangileridir? Çayyolu metro durakları nelerdir? Çayyolu metrosu hangi güzergah üzerindedir? Çayyolu metro güzergahı nedir? İşte açılacak Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Sınırlandırma haritası nedir?

Sınırlandırma haritası nedir? Sınırlandırma haritalarında izlenecek yol nedir? Sınırlandırma haritası işleminin mali yönü nedir? Sınırlandırma haritasında kontrol işlemleri nelerdir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı bu haberde...

İstanbul’a 100 bin kapasiteli modern otoparklar yapılacak!

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’a 100 bin kapasiteli otoparklar yapacaklarını müjdeledi. İstanbul’un ‘Otopark Haritasını da çıkarttıklarını belirten Başkan Topbaş: “İstanbul’daki otoparkların kapasitesi mevcutlarla 250 bin aracı geçecek” dedi.

DOP nedir?

DOP nedir?: DOP ile MEB’na bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol sahaları oluşturuluyor...

otopark haritası nedir Haberi

otopark haritası nedir

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak Otopark İşletmecileri Derneği "OİD” çatısı altında birleşen belediyeler, kentin 10 yıllık otopark haritasını çıkartacak.


Dernek, otopark master planını belediyelerde zorunlu hale getirmek için çalışmalarını tamamladı. Otopark alanlarının sistemli ve modern bir şekilde planlanması ve işletilmesi amacıyla yapılan yönetmelik ve uygulamalar stratejik planlara da eklenecek.


OİD başkanı Mehmet Çevik “Uzun vadede kalıcı çözüm sunmak ve gelecek yıllarda aynı sorunlarla karşılaşmak için İSPARK örneğinde olduğu gibi kentlerin otopark master planını hazırlayarak otoparkların nereye yapılacağını tespit etmek ve uygulamaya geçmek zorundayız” dedi.


OTOPARK MASTER PLANI

İSPARK tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da ve gelişmekte olan şehirlerde araç sahipliğinin aratmasıyla otopark ihtiyacı hızla artış gösterdiği belirtilerek, birçok kentte ise...