30 / 04 / 2024

Otopark tapusu nedir

Otopark tapusu nedir

Belediyeler vatandaşlara Yapı Ruhsatı’nı vermeden önce belli bir otopark harcı almakta ve bu harcı da yapılacak binanın büyüklüğüne, konumuna, değerine göre belirlemektedir. Yani vatandaş bir yere bina yapacaksa, Belediye’ye öncelikle otopark yatıracaktır

Otopark tapusu 15 bin TL olacak!

Her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak. Her araç için "otopark tapusu" olacak. Bu tapuyu maliyetine alacak olanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek.

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Tapusu olan kişilerin sıklıkla ismini duyduğu Aplikasyon krokisinin tanımı merak ediliyor. Peki, Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 

Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021?

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021? Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Eğitim tesisleri alanı nedir?

Kimi arazilerin tapusu üzerinde "Eğitim tesisleri alanı" ibaresi yer alıyor. Peki, eğitim tesisleri alanı nedir? Bu alanlarda hangi yapılar yapılabilir?

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Zilliyet tapusu nedir?

Zilliyet olarak bilinen zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki, zilliyet tapusu nedir?

İşyeri tapusu nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde,ü mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?

Otopark tapusu nedir Haberi

Otopark tapusu nedir

Bilindiği gibi Belediyeler 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 37. ve 44. maddelere dayanarak vatandaşlara Yapı Ruhsatı’nı vermeden önce belli bir otopark harcı almakta ve bu harcı da yapılacak binanın büyüklüğüne, konumuna, değerine göre belirlemektedir. Yani vatandaş bir yere bina yapacaksa, Belediye’ye öncelikle otopark yatıracaktır. Yani vatandaş binasını yapmadan önce otoparkının bedelini peşinen ödemek zorunda bırakılmaktadır.


Bu bedel, Belediyelerin Kamu Bankalarında açtırdıkları özel otopark hesabında faizle muhafaza edilmesi gerekiyor ve bu otopark parasının da başka amaçlar için kullanılması emredici bir dille yasaklanmıştır. Bu hesapta toplanan paralar, yalnızca otopark inşaatı masrafları için kullanılır ve İçişleri Bakanlığınca denetlenir denilmektedir. 01.07.1993 tarih ve 21624 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Otopark Yönetmeliği’nin 9. Maddesine göre ‘Bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar...