20 / 05 / 2024

otopark tapusu sistemi nedir

otopark tapusu sistemi nedir

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

Balıkesir'e robotik-akıllı otopark inşa edilecek!

Balıkesir ve Türkiye’de birçok büyük projeyle ilklerin altına imzasını atan Başkan Uğur, ulaşımı rahatlatacak ve kent içindeki otopark kapasitesini arttıracak 120 araç kapasiteli robotik-akıllı otopark sistemi için ilk adımı attı.

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

İstanbul'da otopark tapusu uygulaması başlıyor!

İstanbul’da Kadıköy, Beyoğlu gibi semtlerde kişisel otopark tapusu yakında başlıyor. Topbaş projenin hemen hemen bittiğini söyledi. Park sıkıntısı olan 300 nokta belirlendi. Taslağa göre otopark tapusu 15 bin TL olacak.

Sanpark Otopark Sistemi 38. Yapı Fuarı'na katılıyor!

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olan 38. Yapı Fuarı ilgine ürünlere ve çözümlere sahne oluyor. 17 bin 400 çeşit ürünün sergilendiği fuarda Sanpark da otopark sorununa hızlı çözüm sunarak 50 metrekareye 50 araç sığdırıyor.

İstanbul'da evi olanların otopark tapusu da olacak!

İstanbul’da otopark çilesinin ortadan kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir proje başlatılıyor. Buna göre, her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak.

İstanbul'da tapulu otopark dönemi başlayacak!

Her mahalleye katlı otopark yapılacak. Her araç için bir 'otopark tapusu' olacak. Bu tapudan alanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek. 1 araçlık tapu, 15 bin liradan satılacak.

İstanbul'da her mahalleye otopark yapılacak!

İstanbul’da her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak. Her araç için "otopark tapusu" olacak. Bu tapuyu maliyetine alacak olanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek. Otoparklardaki her araç yeri 15 bin liraya satıla

Otopark tapusu 15 bin TL olacak!

Her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak. Her araç için "otopark tapusu" olacak. Bu tapuyu maliyetine alacak olanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek.

Esenler Yavuz Selim Mahallesi'nde günde 1 TL'ye otopark!

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla trafiğe kapatılan Yavuz Selim Mahallesi’nin otopark sorunu çözüme kavuştu. Plaka tanıma sistemi ile yapılan 198 araç kapasiteli otopark günlüğü 1 liradan olmak üzere aylık 30 liradan hizmete girdi.

Kadir Topbaş: Her mahalleye tapulu otopark yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, otopark sorununun çözümü için, her sokakta bir bina satın alıp katlı otopark yapacaklarını ve kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu vereceklerini söyledi...

Avcılar'daki otopark alanı sanat meydanı olacak!

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 2003 yılında araç trafiğine kapattıkları Marmara Caddesi’ndeki otopark alanını sanat meydanına dönüştüreceklerini söyledi. Alanda; ışıklı dekoratif ağaç ve heykeller, açık hava sinema sistemi yer alacak...

Kapalı pazar yerlerine otopark kurulacak!

Kapalı pazar yerlerinde ihtiyacı karşılayacak şekilde otopark alanı ile yeterli kapasitede havalandırma sistemi bulundurulması zorunluluğu getirildi...

otopark tapusu sistemi nedir Haberi

otopark tapusu sistemi nedir

Milliyet’in mart ayında duyurduğu projeye göre her mahallede bir arsa temin edilecek ve buralara katlı otoparklar yapılacak. Her araç için de “otopark tapusu” oluşturulacak ve mahalleliye bu tapu maliyetine verilecek.


"Dünyaya örnek olacak"


Milliyet’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Projede çalışmalar tamamlandı diyebilirim. Büyük oranda yerler tespit edildi. Dünyaya örnek olacak bir proje, kısa süre sonra bazı semtlerde inşaatlara başlanacak” dedi.

İsteyen kiralayacak.


Topbaş, önceliği metronun gittiği mahallere ve kendi otoparkı olmayan sitelerin olduğu yerlere verdiklerini söyledi. Mülkiyet ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade eden Topbaş, bunların da büyük oranda aşıldığını kaydetti.


Edinilen bilgiye göre ilk olarak Kadıköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Beşiktaş, Beyoğlu gibi otopark sıkıntısının çok yaşandığı yerlerde 300’ü aşkın nokta belirlendi. Buralarda belirlenen yerlere katlı otopark belediye tarafından yapılacak ve mahalleliye...