08 / 08 / 2024

Otoyol çevresinde oturanlar bunama riski

Otoyol çevresinde oturanlar bunama riski

İngiltere'nin önemli sağlık dergilerinden olan Lancet'te yayımlanan çalışmaya göre anayol yakınlarında yaşayanlarda bunama riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Murat Kurum: Salda Gölü'nün çevresinde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz." dedi...

İtalya'daki Morondi otoyol köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentinde, 11 ay önce kısmen çökmesi sonucu 43 kişinin öldüğü Morandi otoyol köprüsünden geriye kalanlar yok edildi.

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi ile ilgili 5 soru mecliste!

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçecek otoyol projesi TBMM'de!

Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçecek otoyol projesi için ÇED olumlu raporu verilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara 398 kilometrelik modern otoyol ağına kavuşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Proje tamamlandığında İstanbulumuz, dolayısıyla Kuzey Marmara bölgesi 398 kilometrelik modern bir otoyol ağına kavuşmuş olacak" diye konuştu. 

Aydın-Denizli Otoyol Projesi TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesi meclis gündemine taşındı. Karaca, projenin ihalesinin daha önce neden üç kez iptal edildiğini sordu...

2019'da lüks lojmanlarda oturanlar ne kadar kira ödeyecek?

Yenişafak Gazetesi yazarlarından Ahmet Ünlü bugünkü köşesinde "2019 yılında lüks lojmanlarda oturanlar ne kadar kira ödeyecek?" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Antalya-Alanya otoyol projesi TBMM gündeminde!

Finike-Elmalı-Korkuteli yol çalışması ile Antalya-Alanya otoyol projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yol projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi için imzalar atıldı!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında iki farklı güzergahtan inşa edilmesi planlanan otoyol projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye en çok otoyol yatırımı yapan ikinci ülke!

Yeni otoyol yapımına her yıl 9-10 milyar Euro harcıyoruz. Türkiye otoyol yatırımında OECD ülkeleri arasında ikinci oldu.

TOKİ İstanbul çevresinde yazlık konut üretiyor!

TOKİ, Türkiye’nin dört bir yanında ucuz konut üretmek için gaza bastı. Dar gelir grubunun kira öder gibi ev sahibi olabilmesi için İstanbul çevresinde yazlık konut üretimine başladı. Sakaryada yazlık tarzda 448 konut inşa ediliyor.

Otoyol çevresinde oturanlar bunama riski Haberi

Otoyol çevresinde oturanlar bunama riski

İngiltere'nin önemli sağlık dergilerinden olan Lancet'te yayımlanan çalışmaya göre anayol yakınlarında yaşayanlarda bunama riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.


İngiltere'nin önemli sağlık dergilerinden olan Lancet'te yayımlanan çalışmaya göre anayol yakınlarında yaşayanlarda bunama riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı. 2001-2012 arasında Kanada'nın Ontario eyaletinde 2 milyon kişi üzerinde yapılan çalışmada 243 bin 611 bunama vakasına rastlandı. İncelemede, evleri anayollara yakın olanların bunama risklerinin diğerlerine oranla yüzde 13 daha fazla olduğu belirlendi. Araştırmaya göre, kirli hava ve yüksek ses, beyin faaliyetlerinin yavaşlamasına sebep...