04 / 05 / 2024

otoyol özelleştirmeleri

otoyol özelleştirmeleri

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

Özelleştirme yoluyla özel sektöre neler satıldı?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan özelleştirmeleri meclis gündemine taşıdı..

Körfez Belediyesi meclis toplantısında arsa ve arazi konuşuldu!

Kocaeli Körfez Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında gerginlik en üst düzeye çıktı. Muhalefet, Başkan Baran’a yapılan özelleştirmeleri sordu. Fevzi Canbaz’ın konuşması Başbakan’a hakaret olarak yorumlandı, CHP’li üyeler Baran’a yargıya gideceklerini söyledi.

ÖİB son 30 yılda 1677 taşınmazı özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 1985 yılından itibaren bin 677 taşınmaz, 10 otoyol, 2 boğaz köprüsü, 146 tesis, 7 liman, şans oyunları lisans hakkı ile araç muayene istasyonları özelleştirme kapsamına alındı.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

ÖİB elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.

EMO: Termik Santral özelleştirmeleri iptal edilmeli!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi...

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Köprü ve otoyol özelleştirmesi 2015'te!

ÖİB yetkilileri, ilk ihalenin iptali sonrasında halka arzın ön plana çıktığını, ancak bunun yanı sıra yeniden işletme hakkı devri ya da köprü ve otoyolların gelirlerine göre gruplandırılarak özelleştirilmesinin de seçenekler arasında olduğunu aktardı.

Köprü-otoyol özelleştirmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde!

Köprü-otoyol özelleştirmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde Türk Telekom'dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyollar için süreçte sona yaklaşılıyor. Özelleştirme süreci 2015 yılının ilk aylarında başlayacak.

Köprü ve otoyol özelleştirmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde!

Türk Telekom’dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyolların özelleştirilmesi için gereken yasal düzenleme tamamlanırken, özelleştirme çalışmaları kapsamında danışman seçilecek. Özelleştirme süreci 2015 yılının ilk aylarında başlayacak.

otoyol özelleştirmeleri Haberi

otoyol özelleştirmeleri

Yerli yatırımcılar kadar yabancıların da dikkatle izlediği özelleştirmeler 2015 yılında hız kazanacak. Konuyla ilgili bilgi veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Özelleştirmelerle otoyollar ve köprülerin servis kalitesini artırıp, daha iyi standartlar ile trafik ve yolcu güvenliği artırılacak ve maliyet tasarrufu sağlanıp ve verimlilik artırılacak” dedi.  Otoyollar ve köprülerin yapım, bakım, onarım ve işletilmesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirten Şimşek, "Otoyollar ve köprülerin bakım, onarım ve işletimi için yapılan rutin bakım onarım giderleri ile büyük bakım onarım giderleri bulunmaktadır" bilgisini verdi. Şimşek, özelleştirmede "mülkiyet devri" hariç olmak üzere, hangi özelleştirme yönteminin tercih edileceğinin ve özelleştirme stratejisinin yapılacak çalışmalarla şekilleneceğini belirtirken, uluslararası kabul görmüş değerleme yöntemleriyle değer tespit çalışmaları yapılacağının altını çizdi. 


ÖNCELiK SIRASI OTOYOLDA 


Maliye Bakanı Şimşek, MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr....