08 / 08 / 2024

otoyolu kenarında oturma riski

otoyolu kenarında oturma riski

İngiltere'nin önemli sağlık dergilerinden olan Lancet'te yayımlanan çalışmaya göre anayol yakınlarında yaşayanlarda bunama riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Deniz kenarı satılık evlerin değeri artıyor!

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde deniz kenarında satılığa çıkan dairelerin değerinde artış yaşandı.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Kuzey Marmara Otoyolu olası felakette İstanbul'u kurtaracak!

Kuzey Marmara Otoyolu hakkında konuşan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun olası bir depremde İstanbul'u kurtaracağını dile getirdi. 

Sahilde oturanlar dikkat! Sular altında kalabilirsiniz!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş, beklenen Marmara Depremi'nde deniz içi heyelan olma ihtimalinin olduğunu ve ciddi tsunami etkisi olacağını belirtti ve sahil kenarında oturanları uyardı.

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Kanada'da en iyi mektubu yazana göl kenarında müstakil ev!

Kanadalı bir kadın, Calgary kenti yakınlarında bulunan göl kenarındaki müstakil evini düzenlediği mektup yazma yarışmasının kazananına verecek.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir bölüm daha trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında, Kurtköy-Liman Kavşağı ile Liman Kavşağı-Demirciler Kavşağı arasındaki bölüm açıldı...

Sur Yapı Antalya Turkuaz etabında teslimler 2020'de!

1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri sunulan Sur Yapı  Antalya Turkuaz etabında su kenarında yer alan su ve yaşam temalı 1105 konut bulunuyor..

Sur Yapı Antalya Turkuaz etabında 36 ay 0 faiz!

Sur Yapı, Antalya projesinde tüm blokları su kenarında yer alan su ve yaşam temalı 1105 konutluk  Turkuaz etabı satışa sunuldu. Turkuaz etabında yüzde 10 peşin indirimi devam ediyor..

Trabzon'a deniz kenarında şehir hastanesi geliyor!

Sağlık Bakanı Akdağ, deniz kenarındaki ilk şehir hastanesinin Trabzon'da inşa edileceğini açıkladı. Bakan Akdağ, "Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Oturma izni olmayan ev satın alınır mı?

'Emlak Gurmesi' unvanlı inşaat mühendisi Serdar Dağıstan, konut alımında oturma ruhsatı, kat irtifakı ve kat mülkiyetiyle ilgili detayları paylaştı. İşte o haber....

Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında büyük ilerleme!

Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İlçemiz Boğaziçi Mahallesi Kapisre Deresi yolu kenarında devam eden inşaatta ilerleme kaydedildi.

otoyolu kenarında oturma riski Haberi

otoyolu kenarında oturma riski

İngiltere'nin önemli sağlık dergilerinden olan Lancet'te yayımlanan çalışmaya göre anayol yakınlarında yaşayanlarda bunama riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.


İngiltere'nin önemli sağlık dergilerinden olan Lancet'te yayımlanan çalışmaya göre anayol yakınlarında yaşayanlarda bunama riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı. 2001-2012 arasında Kanada'nın Ontario eyaletinde 2 milyon kişi üzerinde yapılan çalışmada 243 bin 611 bunama vakasına rastlandı. İncelemede, evleri anayollara yakın olanların bunama risklerinin diğerlerine oranla yüzde 13 daha fazla olduğu belirlendi. Araştırmaya göre, kirli hava ve yüksek ses, beyin faaliyetlerinin yavaşlamasına sebep...