28 / 04 / 2024

Kanada'da en iyi mektubu yazana göl kenarında müstakil ev!

Kanada'da en iyi mektubu yazana göl kenarında müstakil ev!

Kanadalı bir kadın, Calgary kenti yakınlarında bulunan göl kenarındaki müstakil evini düzenlediği mektup yazma yarışmasının kazananına verecek.



Kanadalı bir kadın, Calgary kentinin yakınlarında bulunan göl kenarındaki evini düzenlediği bir mektup yazma yarışmasının galibine vereceğini duyurdu.

BBC'de yer alan habere göre, 19 ABD Doları ücretiyle katılım yapılacak yarışmada yazılacak mektupta "Bu göl kenarındaki rüya gibi eve taşınmak, neden yaşamınızı değiştirir?" sorusunun cevaplandırılması isteniyor.

''Bir mektup yaz ve bir ev kazan"

Evin sahibi Alla Wagner, sağlık sorunları sebebiyle evden ayrılacağını açıkladı. Benzer yarışmaların ilham verdiğini söyleyen Wagner, yaklaşık 1,3 milyon dolarlık evini satmayı başaramayınca "bir mektup yaz ve bir ev kazan" yarışmasını düzenledi.

Wagner, sosyal hesabındaki paylaşımında "Ailemin bu evde geçirdiği mutlu hayatın harika anılarına paha biçilemez. Kaz ve ördek sürülerinin göle gidip gelmesini izlemeyi, gökyüzünü, yıldızlı geceleri, doğal yaşamı ve karlı dağları görmeyi seviyorum" diye paylaştı.

"Bir yazarın ya da ressamın cenneti"

Sağlık nedeniyle evin üst katına mahkum olduğunu söyleyen Wagner, yaşamanın kendisi için "dayanılmaz" olduğunu anlattı. Wagner ayrıca evini "bir yazarın ya da ressamın cenneti" dedi.

Calgary'nin 65 kilometre güneyindeki ev 360 metrekare. 4 bin metrekarelik arazisi bulunan ev 3 katlı. Wagner katılımcılar arasında son 500'e kalanların halkın oyuyla belirleneceğini ve bu 500 kişi arasından kazananı da bağımsız bir jürinin seçeceğini açıkladı.


Geri Dön