02 / 05 / 2024

oturma ruhsatı alınması

oturma ruhsatı alınması

Oturma ruhsatı, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belgeye deniyor. Peki, oturma ruhsatı yoksa ne olur?

Emlak Konut Zeytinburnu projesinin ruhsatı alındı!

Emlak Konut güvencesiyle, Güney Gayrimenkul-Baş Yapı İnşaat-Akkom Mühendislik-Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı imzası ile hayata geçirilecek olan Zeytinburnu Beştelsiz projesinin yapı ruhsatı alındı. Projede 260 ticari ünite ile 218 konut yer alacak.

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Büyükyalı İstanbul'da 226 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut'un Büyükyalı İstanbul projesi kapsamında 191 adet konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 193 adet bağımsız bölüm revizyona gidilmiş, konut sayısı 223 ve ticari ünite sayısı 3 olacak şekilde toplam 226 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı.

İşmodern Ambarlı'da 151 dükkanın yapı ruhsatı alındı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İşmodern Ambarlı'da 151 dükkanın yapı ruhsatı alındı.

Akyapı-Eşbah Ispartakule projesinin yapı ruhsatı alındı!

Akyapı-Eşbah Yapı Yatırım tarafından Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsasında inşa edilecek Ispatakule projenin yapı ruhsatı alındı.

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Cihan İnşaat Hoşdere projesinin ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO güvencesine inşa edilecek Cihan İnşaat Hoşdere projesinde 1095 adet konut ve 89 adet ticari üniteden oluşan toplam 1184 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı.

Büyükyalı İstanbul projesinde 139 konutun yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Büyükyalı İstanbul projesinde 139 konutun yapı ruhsatı alındı.

Avangart İstanbul Projesi'nin yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avangart İstanbul Projesi'nin yapı ruhsatı alındı.

Ege Yapı Yedikule projesinde yapı ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteye ilave olarak 4 adet ticari ünitenin yapı ruhsatı alındı.

Ege Yapı Yedikule projesinde 1 adet ticari ünitenin ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteden oluşan T5 bloğa ait apı ruhsatı alındı.

Satya Pendik Yayalar’da ruhsat alındı!

Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, projeleri ve yatırımları anlattı. İstanbul Pendik’te inşa edilecek Pendik Yayalar’da ruhsat alındı.

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı!

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı. Şantiye çalışmalarının başladığı camii Sur Yapı ortakları tarafından yapılıyor.

oturma ruhsatı alınması Haberi

oturma ruhsatı alınması

Oturma ruhsatı yoksa ne olur?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren oturma ruhsatı, yapının inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma iznine deniyor.


İskan olarak da bilinen oturma ruhsatının alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatı yoksa ne olur?


Oturma ruhsatı yoksa..

İmar Kanunun 31 nci maddesine göre İskan ruhsatı yani yapı kullanma izin belgesi bulunmayan binalarda, bir kısım kamusal nitelikli hizmetlerden yararlanılamıyor.


Elektrik, su ve doğalgaz vb. abonelikler bu tür binalara kural olarak verilmiyor. Ancak, kısmi yapı kullanma izni verilmiş ise izin verilen kısımlar bu hizmetlerden yararlanabiliyor. 


Ayrıca,...