23 / 11 / 2024
fuzul

Oturma ruhsatı şartları nelerdir

Oturma ruhsatı şartları nelerdir

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlayabilmesi için oturma ruhsatı alınması gerekiyor. Oturma ruhsatı alınmazsa ne olur? Peki,oturma ruhsatı olmayan ve kiralanır mı?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Emlakçılar dikkat! O tarih ertelendi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmelerinin ruhsat şartlarının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lojmanda oturma şartları!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşayabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabilir? İşte lojmanda oturma şartları...

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesinde şartlar neler?

Emlak sektörüne yönelik yeni düzenlemeye göre yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Peki yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

İmar affının şartları nelerdir?

İmar affında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, imar affının şartları nelerdir?

Oturma izni olmayan ev satın alınır mı?

'Emlak Gurmesi' unvanlı inşaat mühendisi Serdar Dağıstan, konut alımında oturma ruhsatı, kat irtifakı ve kat mülkiyetiyle ilgili detayları paylaştı. İşte o haber....

Şantiye şefi olmak için gerekli şartlar!

Şantiye şefi görev aldığı yapım işinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi alıyor. Yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Bina ruhsat alma şartları!

Bir binanın inşa çalışmalarına başlanılabilmesi için müteahhit kişi veya firmanın yerine getirmesi gereken bazı yasal prosedürler bulunuyor. Peki, bina ruhsat alma şartları nelerdir? İşte gerekenler..

Yapı oturma izni harcı 2015!

Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanan bir yapıda oturumun başlayabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Bu izin de aynı ruhsat gibi belediyeden alınıyor. Peki, yapı oturma izni harcı 2015 ne kadar?

İnşaat ruhsatı alma şartları!

İnşaat ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin oluyor. İnşaat ruhsatı, ilgili belediye veya valiliklerden alınıyor. Peki, inşaat ruhsatı alma şartları nelerdir?

Yapı ruhsatı verme şartları!

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınması gereken ruhsat her projeye verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? İşte yapı ruhsatı verme şartları..

Oturma ruhsatı şartları nelerdir Haberi

Oturma ruhsatı şartları nelerdir


Oturma ruhsatı; yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye verilen addır. İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurulması gerekiyor.


Oturma ruhsatı(yapı kullanım izni) için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediğinin tespiti gerekiyor. 



Oturma ruhsatı şartları nelerdir..


MADDE 22-

(Anayasa Mahkemesinin 11.2.1986 tarih ve 1986/29 sayılı kararı ile iptal edilen ibareler çıkarılarak düzenlenmiştir.) Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye, sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge) mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gereklidir.


Belediyeler veya...