05 / 05 / 2024

oturulmayan eve aidat ödenir mi

oturulmayan eve aidat ödenir mi

Tamer Heper hukukla ilgili tüm soruların yanıtını Posta Gazetesi'nde vermeye devam ediyor. Bugün bir okuyucunun "Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?" sorusunun yanıtı verdi. Peki aidat ödenir mi?

Oturulmayan konut için aidat ödenmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikamet etmediği durumda aidat ödenir mi? sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Oturulmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu şerhi, eşlerden birinin diğerinin izni olmadan konutu satma ya da kiraya vermesini engelliyor. Peki, oturulmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Gülben Ergen'i 3.500 TL'lik aidat kiracı yaptı!

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, 3.500 TL aidat ödediği İstinye'deki evinden taşındı. Çocuklarıyla birlikte bütçesine uygun bir eve geçen Ergen, evini kiraya verdi.

Boş duran eve aidat ödenir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kullanılmayan daireye aidat ödenip ödenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Ev taşıyanların hayatı Command çerçeve askıları ile kolaylaşıyor!

Ev taşıyanların hayatı Command çerçeve askıları ile kolaylaşıyor. Çift taraflı yapışkanlı bantlar ile uygulanan 3M Command askılar, duvarlara zarar vermeden çıkarılabiliyor ve yedek bantları sayesinde çeşitli yüzeylerde defalarca kullanılabiliyor.

Hisseli eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi hususunda en çok merak edilen konular arasında hisseli evlere kredi verilip verilmediği sorusu yer alıyor. Peki hisseli ev almak isteyenler kredi başvurusunda bulunabilir mi? Hisseli eve kredi çıkar mı?

Kat irtifaklı eve elektrik su aboneliği alınabilir mi?

Bir meskene elektrik ve su aboneliği bağlanabilmesi için bina inşaatının tamamlanmış ve iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat irtifaklı eve elektrik su aboneliği alınabilir mi?

216 Rezidans'ta 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

Bina yöneticisi aidat öder mi?

Bina ortak giderleri ve günlük hizmet giderlerinin karşılanması için kat maliklerinden belirli oranlarda aidat toplanıyor. Bu uygulamaya kimler dahil ediliyor? Bina yöneticisi aidat öder mi?

216 Rezidans Çekmeköy'de 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

216 Rezidans Çekmeköy projesinde düşük aidat garantisi!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak 216 Rezidans Çekmeköy projesi düşük aidat garantisiyle de bütçeleri koruyor.

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

oturulmayan eve aidat ödenir mi Haberi

oturulmayan eve aidat ödenir mi

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?


Apartmanımızda bir daire sahibi dairesini boş tutuyor. Bu nedenle de üç sene öncesinden borcu var. Yönetici de buna karşı hukuki işlem başlatmadı. Borçlu da dairesini sattı. Ben bu nedenle toplantıda “Yöneticiyi ibra etmiyorum” desem sonradan bu parayı yöneticiden tahsil edebilir miyim? S.S.


Benim önce bir önerim olacak. Siz bir girişim başlatmadan önce binanızın yönetim planını bir inceleyin. Acaba belli şartlarla dairesini boş tutanların aidattan muafiyetine dair bir maddeye rastlayacak mısınız? Bu çok görülen bir nokta değil ama az da olsa ihtimallerin içinde bulunduğu için bunu önerdim. Böyle bir muafiyet tanınmamış ise yöneticiden tahsili gerekecek mi? Yönetici kusuru ile veya kastı ile uğrattığı zarardan...