05 / 05 / 2024

Ovaören kazıları devam ediyor

Ovaören kazıları devam ediyor

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nin bilinmeyen tarihi kimliğinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaya çalışıldığı Ovaören'de kazı çalışmaları son hızla devam ediyor..

Nef Arsa Kaz Dağları'nda arsa alana ev hediye! Peşin ödemeye 40 bin TL indirim fırsatı!

Nef Arsa Kaz Dağları'nda satışlar devam ediyor. 28 Nisan'a kadar online görüşmelerde peşin ödemede 40 bin TL indirim fırsatı sunuluyor. Peki Nef Arsa Kaz Dağları'nda fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler... 

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

360 Villas Tepeören'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajı!

360 Villas Tepeören Demirbaş Hanesel ortaklığının 5. projesi olup, Tuzla Tepeören'de yükseliyor. 360 Villas Tepeören'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajıyla satışlar devam ediyor. İşte detaylar...

Green Concept satışları devam ediyor! Teslimler başladı!

Fu Yapı tarafından Aydın Kuşadası'nda inşa edilen Green Concept projesinde satışlar devam ediyor. İnşaat çalışmalarının yüzde 90'nı tamamlandı. Kademeli teslimler başladı.

Komşupark Mudanya konutlarında yaşam başladı! Deniz manzaralı projede satışlar devam ediyor!

Komşupark Mudanya konutlarına yaşam başladı. FSM Yapı tarafından inşa edilen Komşupark Mudanya konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte projeye ilişkin merak edilenler...

Villas Tuzla Tepeören satışta! Tamamı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

360 HDO ile Demirbaş Hanesel ortaklığının beşinci projesi olan 360 Villas Tepeören villa projesinde satışlar devam ediyor.

Bluehill Tepeören'de son etap avantajları! 2024 Şubat'ta teslim! 

Mavi Beton İnşaat tarafından hayata geçirilen Blue Hill Tepeören projesinde satışlar devam ediyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2024 yılının Şubat ayında yapılması planlanıyor. 

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

''Gümüşte değer artışları devam edecek'' diyen İslam Memiş'ten şok eden açıklama geldi! Son 20 yılda...

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yatırımcıları gümüş konusunda uyararak ''Gümüşte değer artışları devam edecek'' ifadelerine yer verdi.

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Depremde binaları hasar gören vatandaşlar dikkat!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda yer aldı. 

Hasan Sözbilir: İzmir'de deprem fırtınası şeklinde sarsıntılar devam edecek!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu gece İzmir'de yaşanan depreme ilişkin konuştu. Sözbilir, "Deprem fırtınası şeklinde sarsıntıların devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu durumda biraz daha depremler şiddetini hissettirecek şekilde devam edecek" dedi.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Ovaören kazıları devam ediyor Haberi

Ovaören kazıları devam ediyor

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yücel Şenyurt başkanlığında Gülşehir İlçesi'ne bağlı Ovaören Köyü'nün 2 kilometre güney batısında yer alan Yassıhöyük ile Topakhöyük’deki kazı çalışmalarında günümüzden binlerce yıl öncesine ait çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, önemli kalıntılar ortaya çıkartıldı.


Prof.Dr. Yücel Şenyurt, günümüzden 8 bin öncesine kadar uzanan toplam 50 hektarlık alanı kapsayan iki yerleşim alanında, 1996 yılındaki yüzey araştırmaları ardından 2007 yılında kazı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Topakhöyük ’de küçük bir yerleşim alanı oluşturulmasına karşın Yassıhöyük’e Hititlerden başlayarak şehir kimliğine uygun yapılanmaların ortaya çıkartıldığını bildiren Prof.Dr. Şenyurt, şöyle dedi:


"1996’da Ovaören&de yaptığım yüzey araştırma sonunda 2007 yılında kazı çalışmalarına başladık. Gerçekleştirdiğimiz ön çalışmalarda ilk olarak Demirçağ dönemine ait surlara rastladık .1200 metre uzunluğundaki surların Demirçağ’dan başlayıp Hititler dönemini...