06 / 05 / 2024

Ovit Tüneli İpek Yolu

Ovit Tüneli İpek Yolu

Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan "Ovit"in tamamlanmasıyla tarihi "İpek Yolu"nun yeniden canlanması bekleniyor.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Yeni Zigana Tüneli'nde ışığa 11 kilometre kaldı!

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 62 seviyesine ulaşıldı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 61'i tamam!

Tarihi İpek Yolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 61 gerçekleşme sağlandı...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli yarın resmen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını yarın yapacak. 

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Ovit Tüneli 13 Haziran'da açılıyor!

Ovit Tüneli'nin 13 Haziran'da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağı duyuruldu... Açılış haberini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı paylaştı.

Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar tam gaz!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren ve Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projeyle ülkelerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Ovit Tüneli İpek Yolu Haberi

Ovit Tüneli İpek Yolu

Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan "Ovit"in tamamlanmasıyla tarihi "İpek Yolu"nun yeniden canlanması bekleniyor.


Rize'nin İkizdere ilçesi ile Erzurum'un İspir ilçesi arasında bulunan ve 14,3 kilometreyle Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan "Ovit"in tamamlanmasıyla tarihi "İpek Yolu"nun yeniden canlanması bekleniyor.


Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen tünelde kazı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından, bölgedeki iş adamları da tünelin ticarete katkısına odaklandı.


Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, AA muhabirine, Ovit'in Doğu'yu limanlara bağlayan en önemli yolların başında geleceğini söyledi. Bunun yanı sıra Bakü-Kars-Tiflis hızlı tren bağlantısı projesinin de önemini hatırlatan Şengel, "Bunlarla bağlantı yapıldığı zaman, İpek Yolu'nu Ural Dağları'na kadar bağlayan bir yolumuz olacaktır. Bununla, limanla biz bağlantımızı kurmuş...