15 / 05 / 2024

Ovit Tüneli yapımına ne zaman başladı

Ovit Tüneli yapımına ne zaman başladı

Ovit Tüneli 18.2 kilometre uzunluğundaki Çin’de bulunan Zhongnanshar tünelinden sonra dünyadaki en uzun ikinci karayolu tüneli...

Toyota geleceğin şehri Woven City’nin yapımına başladı!

Yatırımlarına devam eden Toyota, geleceğin şehri Woven City’nin yapımına başladı. Woven City’de zemin seviyesinde üç tür caddeye yer verilecek.

Karaman'da yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti TBMM'de!

Karaman'da 2017 yılında yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Adana'da yeni konut yapımına ihtiyaç yok!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konut üretiminde nicelikten çok niteliğin önemli açıkladı ve yeni konut yapımına ihtiyaç olmadığını belirtti.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Ovit Tüneli havadan görüntülendi!

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden Ovit Tüneli havadan görüntülendi.

Ovit Tüneli 412.3 milyon TL'ye mal olacak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir İlçesi arasında Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun 3'üncü çift tüplü karayolu tünel inşaatını inceledi.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize'nin İkizdere ilçeleri arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli'ni inceledi. Sona gelinen tünelin yılbaşında hizmete açılması planlanıyor.

Ovit Tüneli'nde son durum!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Türkiye'nin ikinci en uzun, dünyanın ise en uzun dördüncü tüneli oalcak Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları inceledi. Ovit Tüneli'nin tamamlanarak yıl sonunda hizmete sokulması planlanıyor.

Konya Beyşehir'de ikinci tünel yapımı başladı!

Yeni Konya-Antalya Karayolu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nden sonra ikinci tünel yapım çalışmaları da başladı.

Ovit Tüneli için ayrılan ödenek mecliste konu oldu!

2017 Yılı Yatırım Programı'nda Ovit Tüneli ve bağlantı yolları için ayrılan ödenek meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ovit Tüneli 2018'e kalmadan açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini bağlayacak 18 koridordan biri olan Ovit Tüneli'nde çalışmalar hızlandı. Tüneli, 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız" dedi.

Ovit Tüneli yapımına ne zaman başladı Haberi

Ovit Tüneli yapımına ne zaman başladı

Tünelin girişi bin 988, çıkışı ise 2 bin 258 koddan açılıyor. 605 milyon TL bedelli projede maksimum örtü kalınlığı ise 873 metre. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılı Mayıs ayında temeli atılan dev projenin 2016 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.


"YOL MEDENİYETTİR"


Ovit Tüneli inşaatında incelemelerde bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en büyük yatırımlarından olan Ovit Tüneli 14 bin 300 metre uzunluğunda çift tüpten oluşuyor. İki tüpte toplamda 17 bin 662 metre kazı işlemi tamamlandı. Geriye her bir tüpte 3 bin 800 metre kaldı. Tünel dışında yapılacak çalışmalarla 2016 yılının Ağustos ayında tünel açılmış olacak. Yol medeniyettir. Bunu bütün dünya böyle kabul ediyor” dedi.




Hürriyet...