27 / 04 / 2024

Karaman'da yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti TBMM'de!

Karaman'da yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti TBMM'de!

Karaman'da 2017 yılında yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman'da 2017 yılında yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ünver, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ünver, ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğü 'nün 96'nci maddesine uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı'na iletilmesi ve Sayın Bakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ünver, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Karaman'a yapılmakta olan Sertavul tünelleri, 15 Aralık 2017 yılında yapıma başlanmış olup,basına yansıyan bilgiler doğrultusunda Mart 2018 yılında temelinin atıldığı ve 2 yıl içerisinde tamamlanacağı öngörülmüştü. 2020 yılının sonuna gelmemize rağmen proje henüz hizmete alınmamıştır.''

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in soruları:
1- Sertavul tünelleri projesinin ihalesi hangi tarihte yapılmıştır?

2- Sertavul tünelleri projesinin yaklaşık maliyeti ne kadardır?

3- Sertavul tünelleri projesinin ihale bedeli ne kadardır?

4- Sertavul tünelleri projesinin yer teslim tarihi nedir?

5- Sertavul tünelleri projesinin gerçekleşme oranı nedir?

6- Söz konusu projede bugüne kadar ne kadar hak ediş ödenmiştir? Projenin tamamlanması için ödenek ihtiyacı var mıdır? Varsa ne kadardır?

7- Proje yürütülürken herhangi bir yüklenici firma değişikliği olmuş mudur? Olmuşsa sebebi nedir?

8- Sertavul tünelleri projesinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? 


Geri Dön