29 / 07 / 2024

owen peterson

owen peterson

İngiltere'de hükümet ülkedeki konut yetersizliği problemini çözmek adına ormanlık arazileri imara açma kararı aldı.Tepki çeken kararda kesilen her ağaç karşılığında 100 fidan şartı da var.

Ünlü analistten endişelendiren öngörü! Kripto parası olanları kahredecek

Son 1,5 yılın düşük seviyesini gören lider kripto para birimi Bitcoin, bir türlü istenilen seviyeye gelemiyor. Ünlü Bitcoin ve kripto para analisti Timothy Peterson ise Bitcoin'in 10 bin dolara kadar düşeceğini söyledi. Yatırımcılar ise bu gelişmeler karşısında şaşkına dönmüş durumda.

Dünyaca ünlü mimarlar üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor!

Dünyaca ünlü mimarlar Eric Owen Moss, Hashim Sarkis ve Ian Ritchie İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileriyle web konferansında bir araya geliyor.

İzmir Peterson Köşkü'nün restorasyonunda son durum ne?

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 1857 yılında ticaretle uğraşan bir İngiliz John Peterson'un yaptığı tarihi konak ve bahçesi yıllar önce kamulaştırıldığı Bornova'daki Peterson Köşkü'nde incelemelerde bulundu, çalışmaların üç yılda tamamlanacağını açıkladı.

İzmir Peterson Köşkü restorasyonu 3 yıl içinde tamamlanacak!

Peterson Köşkü'nün restorasyon çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Vali Toprak, "Köşk, açık kafeterya ve sanatsal faaliyetlerin icra edilebileceği bir alan olarak hizmet verecek" dedi

İzmir Peterson Köşkü'nün restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Kültür Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak protokolle Peterson Köşkü'nün yılan hikayesine dönen restorasyon çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

İzmir'deki Peterson Köşkü restore edilecek!

MHP İzmir Milletvekili Murat Koç'un arabuluculuğu ile Kültür Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak protokolle Peterson Köşkü'nün yılan hikayesine dönen restorasyon çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Mimar Eric Owen Moss, bugün Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da!

Ünlü mimar Eric Owen Moss, "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" konferans serisinin özel konuğu olarak bugün İstanbul’a geliyor. Saat 18.00'da düzenlenecek program İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Ünlü mimar Eric Owen Moss 4 Mayıs'ta İstanbul'a gelecek!

Ünlü mimar Eric Owen Moss, " Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor " konferans serisinin özel konuğu olarak 4 Mayıs’ta İstanbul’a geliyor.

İzmir'de John Peterson Köşkü'nde yangın!

İzmir'in Bornova ilçesindeki tarihi John Peterson Köşk'ünde çıkan yangın hasara yol açtı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangının ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti...

Michael Jackson'ın çiftlik evi en az 70 milyon dolara satılacak!

Los Angeles merkezli Colony Capital isimli yatırım şirketinin sözcüsü Owen Blicksilver, Jackson’ın 1988-2005 yılları arasında ikamet ettiği Kaliforniya’nın Santa Barbara bölgesindeki evi en az 70 milyon dolara satmayı düşündüklerini açıkladı.

Owen'ın duvarlarına endüstriyel mimarı dokundu!

Lüks bir New York butiği olan Owen'ın duvarları kese kağıdıyla kaplandı

Eli Lilly'nin yatırım listesinde Türkiye ilk sırada!

Adı yerli ilaç firması Mustafa Nevzat ile ortaklıkla anılan ABD'li ilaç devi Eli Lilly'nin Başkan Yardımcısı Bart Peterson yatırım için Türkiye'yi listenin ilk sıralarına aldıklarını belirtti

Peterson Köşkü restore edilecek!

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan tarihi Peterson Köşkü restore edilecek

owen peterson Haberi

owen peterson

Çevre Bakanı Owen Paterson, tarihi orman statüsündeki 400 yüdan daha yaşlı 350 bin hektar ormanlık alanın imara açılabileceğini belirtti. 

Paterson yeni diküen fidanların "tarihi ormanlık arazilerin yerini tutamayacağım kabul ederken, "ağaçlandırma çalışmalarının gelecek nesülere hizmet edeceğini ye sonuçta İngiltere'nin daha sağlıklı bir doğaya sahip olmasını sağlayacağım" söyledi. 

Bakan Paterson ayrıca tarihi ormanlık arazilere imar izninin "Ancak çok özel durumlar ve önemli projeler için" verileceğini de sözlerine ekledi. 


TEPKİLER BAŞLADI BİLE

İngütere'nin önde gelen çevreci demeği Woodland Trust ise yeni plana şiddetle karşı çıktı. 2011 yılında hükümet devlete ait 250 bin hektarlık ormanlık araziyi satışa çıkarma kararı almış ancak 500 bin kişinin satışın iptali için imza toplamasının ardından satışı iptal ettiklerini açıklamıştı. Yeni düzenlemenin de halktan büyük tepki çekeceğine inanılıyor.


Hürriyet/Birce...