Oya Zingal hayatı Haberi
Almanya, Denizli ve İstanbul'da geçen yaşamı, Ege'nin siyah incisi zeytin sektöründe devam eden, şimdilerde de çok uluslu bir iş insanı olarak yaşamını sürdüren Oya Zingal, başarısının sırrının çok çalışmak olduğunu dile getirdi. Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre, İtalya'da öğrendiği teknik sayesinde zeytinden her sene mahsul almayı başardığını dile getiren Zingal, “Zeytinlikler milli servet, onlara gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.
Almanya'da doğup 14 yaşına kadar orada yaşayan Oya Zingal, o senelerde Mudanya'da yaşayan babasının hediye olarak sık sık zeytinyağı gönderdiğini ve bunlar ile vatan hasretini dindirebildiği senelerini anlattı. O dönem ailesinden dinlediği hikayeler ile zeytinciliğe merakının ilk tohumlarının atıldığını dile getiren Oya Zingal, lise yıllarında ise Türkiye'ye dönme kararı almış. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi'nde biyoloji bölümünü kazanması, Zingal'ın hayatının en önemli...