07 / 05 / 2024

OYAK Hollandalı Almatis satın aldı

OYAK Hollandalı Almatis satın aldı

OYAK, 2012’de Akdeniz Kimya ve 2013 yılında Avusturya bazlı Chemson şirketlerini alarak dünya liderliğini elde ettiği stabilizatör sektöründen sonra, şimdi de Hollandalı Almatis’i satın alarak, özellikli alümina sektöründe de dünya lideri konumuna geldi.

Oyak Renault, Bursa OSB'de fabrika kuracak!

Oyak Renault tarafından Bursa'da inşa edilecek Türkiye'nin ilk Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası'nın temeli, 19 Ekim'de atılacak.

Ziraat Bankası'ndan Oyak üyelerine özel konut kredisi!

Ziraat Bankası Oyak üyelerine özel konut kredisi fırsatları sunuyor. Banka Oyak üyeleri için 120 ay vadeye kadar yüzde 2,19 faiz oranından konut kredisi kullandırıyor...

Oyak Grubu Hindistan'da yeni tesis kuracak!

Oyak Grubu yatırımlarını ve projelerini hayata geçirmek için Hindistan'ı seçti. Bölgede ikinci tesis için çalışmalar başladı.

OYAK Seyrantepe ihalesini Aşçıoğlu–Yılsan Ortaklığı kazandı!

OYAK İnşaat’ın Seyrantepe’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu yakınındaki arsa ihalesini 825 milyon TL bedelle Aşçıoğlu – Yılsan Holding kazandı...

OYAK Ayazağa ihalesinin 2. oturumu yarın!

Toplam arsa alanı  22 bin 444 metrekare olan OYAK Ayazağa projesinin ihalesinin 1. oturumu 14 Mayıs'ta yapıldı ve 2. oturumu da yarın gerçekleştirilecek.

OYAK Ayazağa ihalesinin 2. oturumu 5 Haziran'da!

OYAK Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesinin 2. oturumu 5 Haziran'da yapılacak. Yeni projeye 3 firma talip oldu...

OYAK Ayazağa ihalesi yapıldı!

OYAK Ayazağa projesi için düğmeye bastı. 22 bin 444 metrekarekarelik arsanın ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirildi. 

OYAK Ayazağa ihalesi bugün!

OYAK Ayazağa projesi için ihale sürecine girdi. 22 bin 444 metrekare net arsa alanına sahip olan arsanın ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

OYAK'tan İstanbul'a 2 yeni proje!

Konut yatırımında rotasını İstanbul'a çeviren OYAK, Başakşehir ve Ayazağa'da 2 yeni projeye hazırlanıyor....

OYAK Ayazağa projesi geliyor!

OYAK Ayazağa projesi için düğmeye bastı. 22 bin 444 metrekare net arsa alanına ve 33 bin 666 metrekare emsale esas inşaat alanına sahip arsanın ihalesi 14 Mayıs'ta yapılacak...

Oyak İkitelli ve Dragos'ta 19 bin 528 konut yapacak!

OYAK, İstanbul’un değerli üç bölgesinde toplam 1.5 milyon metrekarelik alanda gayrimenkul geliştirme projelerine başlıyor. 

OYAK Port projesi için imzalar atıldı!

OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri ile Japon denizcilik devi NYK, Gebze’de 110 milyon dolarlık yatırımla sadece otomotiv sektörü için bir Ro-Ro limanı inşa edecek.

OYAK, 20 milyar liralık proje başlattı!

Daha önce sadece üyelerinin ihtiyacı doğrultusunda konut projeleri hayata geçiren OYAK, Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörlüğü kurdu. Emlak Konut'tan büyük arsalar aldı ve 20 milyarlık proje başlattı.

OYAK Hollandalı Almatis satın aldı Haberi

OYAK Hollandalı Almatis satın aldı

OYAK, 2012’de Akdeniz Kimya ve 2013 yılında Avusturya bazlı Chemson şirketlerini alarak dünya liderliğini elde ettiği stabilizatör sektöründen sonra, şimdi de Hollandalı Almatis’i satın alarak, özellikli alümina sektöründe de dünya lideri konumuna geldi. Almatis’le ilgili hisse devir sözleşmesi imzaladığını duyuran OYAK açıklamasında şirket ürünlerinin demir çelik, çimento, seramik, otomotiv, inşaat ve elektronik sektörlerinin üretim süreçlerinde kullanıldığı belirtildi. 


Hollanda merkezli Almatis'in, ABD'de 4 fabrika ve bir rafinerisi, Almanya, Hollanda, Japonya, Çin ve Hindistan da birer fabrikası ile Brezilya, Almanya, Hindistan, Japonya ve Çin’de satış ofisleri var. Konusunda dünyada açık ara lider. En yakın rakibinden iki kat daha büyük. Bir şirketler grubu olan Almatis'te bin 140 kişi çalışıyor. Oyak'ın daha önce satın aldığı Avusturyalı Chemson ve Almatis’te toplam 2 binin üzerinde kişi...