02 / 05 / 2024

Ozan Gezer kim

Ozan Gezer kim

Gayrimenkullerin satışında gerçek değerlerin esas alınmasıyla ilgili olarak çıkartılan yasa emlakçıları harekete geçirdi. Emlak Danışmanı Ozan Gezer tapu harçlarının yüksekliği nedeniyle tüketicilerin mağdur olacağını söyledi.

Ozan Gezer: Tapu harçları konut fiyatlarını yükseltecek!

Gayrimenkullerin satışında gerçek değerlerin esas alınmasıyla ilgili olarak çıkartılan yasa emlakçıları harekete geçirdi. Emlak Danışmanı Ozan Gezer tapu harçlarının yüksekliği nedeniyle tüketicilerin mağdur olacağını söyledi.

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Ozan Tower Konutları!

1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tiplerinin yer aldığı Ozan Tower Konutları, 22 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Satışların devam ettiği projede toplam 194 adet daire yer alıyor...

Kim Kardashian-Kanye West çiftinin malikaneleri yenileniyor!

Kim Kardashian-Kanye West çifti oturacak ev bulamadı. Sahibi oldukları 11 milyon dolar değerindeki Bel Air Malikanesi'ni geçen yıl tadilata sokan ünlü çift, evin henüz tamamlanamaması nedeniyle ayrı evlerde yaşıyor...

Ozan Tower nerede?

Ozan Tower nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede bulunan daire seçenekleri 1 oda 1 salon ve de 2 oda 1 salon şeklinde müşterilere sunuluyor...

Mantolama masrafını kim öder?

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

İzale-i şuyu dava masrafını kim öder?

İzale-i şuyu davası, paydaşlar malın paylaştırmasını isterler. Peki, izale-i şuyu dava masrafını kim öder? İzale-i şuyu dava masrafını davayı açan mı öder? Yoksa, dava masraflarına tüm paydaşların katılım sağlaması gerekir mi?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder?

Ortaklığın giderilmesi davasını bir hissedar diğerlerine karşı açıyor. Peki Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder? Ortaklığın giderilmesi dava masrafını davayı açan mı öder, yoksa tüm paydaşlar mı?

İSO 500'de ilk 3'e kim girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın '' Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu " 2013 yılı araştırması sonuçlarını açıkladı. İSO 500'de ilk 3'e kim girdi sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Ozan Tower Ankara adres!

Başkent Ankara'da hayata geçirilen ve konut büyüklüklerinin 48 metrekareden başladığı Ozan Tower Ankara adres bilgilerine göre projeye haberimizden ulaşabilirsiniz. Projede 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri bulunuyor.

Ozan Tower adres!

Başkent Ankara'da hayata geçirilen Ozan Tower adres bilgilerine haberimizin içerisinde yer veriyoruz. 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire seçeneklerinin yer aldığı Ozan Tower teslim tarihi Ağustos 2014 olarak belirlendi...

Apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yapıyor. Apartman risk değerlendirmesini nasıl yapılır? Peki,apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Ozan Gezer kim Haberi

Ozan Gezer kim

Gayrimenkullerin satışında gerçek değerlerin esas alınmasıyla ilgili olarak çıkartılan yasa emlakçıları harekete geçirdi. Emlak Danışmanı Ozan Gezer tapu harçlarının yüksekliği nedeniyle tüketicilerin mağdur olacağını ve konut fiyatlarının yükselebileceğini söyledi. Tapu harçlarının mutlaka düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Yeni düzenlemeye göne bundan sonra gayrimenkul satışları gerçek değerinden yapılacak. Tapu işlemlerinde gösterilecek değer normal değer olacak. Örneğin 400 bin TL'ye satılan gayrimenkulün, emlak vergisi asgari değeri 140 bin TL olsa bile satış 400 bin TL dikkate alınarak yapılacak ve tapu harcı da bu oran üzerinden ödenecek. Gayrimenkulün gerçek değerinin altında satışının yapılmadığının belirlenmesi durumunda ise aradaki farkın harcı alınacak ve yüzde 25 oranında da ceza uygulanacak" dedi. 


Haber...